Uitgelichte artikelenAbonneer op Gezondheidsnet
-
Net getest: Shoefresh opod
Het grote nadeel van buiten sporten in de herfst is dat je er in ons land vaak natte voeten van krijgt. Verregende sportschoenen drogen langzaam en eenmaal opgedroogd ruiken ze meestal niet bepaald fris. De Shoefresh opod zou een einde maken aan dit ongemak. Gezondheidsnet testte deze schoenendroger.
-
Wat kun je doen tegen stijve gewrichten?
Met moeite je bed uitkomen, een stijve rug na het autorijden of niet meer omhoog kunnen komen uit je stoel: fysiotherapeut Myrthe van Bendegem legt uit wat er in het lichaam gebeurt als we stijf zijn en wat je kunt doen om lekker soepel te blijven bewegen.
-
Hoe maak je appelazijn?
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat appelazijn iets speciaals doet voor je gezondheid. Sterker nog: het regelmatig drinken van appelazijn kan echt een aanslag zijn op het glazuur op je tanden. Is appelazijn dan helemaal nergens goed voor? Jawel. Appelazijn is een lekkere variatie op andere azijnsoorten. Ideaal om dressings mee te maken.
-
Aspartaam en kanker: moet je producten gaan mijden of niet?
Goede vraag! In deze rubriek gaat Gezondheidsnet op zoek naar het antwoord op veelgestelde vragen. Deze keer: onlangs was aspartaam weer in het nieuws: de World Health Organization (WHO) zet deze zoetstof in categorie 2B: Possibly Carcinogenic to Humans. Moet ik me zorgen maken en aspartaam vermijden?
-
Waarom slapen met afgeplakte mond gezonder is
Steeds meer mensen doen het: slapen met tape op hun mond. Waarom? Ademen door je neus zou veel gezonder zijn, vooral tijdens je slaap, beweren allerlei ademtrainingcoaches en -fysiologen. Vijf (bewezen) gezondheidsvoordelen van slapen met afgeplakte mond.
-
Waar kan ik groente en fruit het beste bewaren?
Nederlanders gooien gemiddeld 33,4 kg eten per persoon per jaar weg. Goed omgaan met je koelkast en vriezer door producten op de juiste plek te bewaren helpt om voedselverspilling te voorkomen. Maar wat is de juiste plek? Vooral bij groente en fruit kan het soms lastig in te schatten zijn: de ene soort moet in de koelkast, de andere juist daarbuiten. Zo bewaar je appels het beste in de koelkast (dan zijn we tot wel 3 weken langer houdbaar), maar drogen komkommers juist uit in de koelkast. Voor de houdbaarheid én smaak goed om te weten wat de juiste bewaarplekken zijn.