Eerste hulp bij aambeien

Advertorial

Theranal verlicht jeuk en pijn snel en effectief

Senior stel fietst in de herfst
Getty Images

Aambeien zijn niks om je voor te schamen, immers heeft meer dan één op de vier mensen er wel eens last van. Aambeien zorgen vaak voor jeuk, pijn, irritatie en een branderig gevoel rondom de anus. Dit kan je dagelijkse leven verstoren. Theranal vermindert snel en effectief deze pijn en jeuk én helpt de aambeien te verkleinen.

Aambeien zijn opgezwollen bloedvaatjes rond de anus. Die bloedvaatjes heeft iedereen maar door een te hoge druk, kunnen deze opzwellen waardoor aambeien ontstaan. Aambeien kunnen zich ontwikkelen door een inactieve of ongezonde levensstijl. Vezelarm voedsel in combinatie met een zittend beroep en weinig lichaamsbeweging kan ervoor zorgen dat de stoelgang minder soepel wordt. Hierdoor wordt de ontlasting droog en hard waardoor je harder moet persen en er meer druk op de anus komt te staan wat tot aambeien kan lijden. Ook bij overgewicht neemt de kans op aambeien toe. Probeer overgewicht te verminderen.

Theranal, gebruik jij het al?

Wil jij ook graag dingen blijven doen die je leuk vindt? Het is vervelend als dit niet kan door de pijn, jeuk of irritatie die de aambeien veroorzaken. Het is daarom fijn als je dit kan behandelen. Dit kan je makkelijk zelf thuis doen met aambeienzalf of zetpillen van Theranal. Theranal  is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of apotheek. Daarbij kan je Theranal ook makkelijk bestellen bij verschillende online verkooppunten.  

Theranal bevat lidocaïne, dit werkt pijnstillend en verlicht snel de jeuk en irritatie. Bovendien helpt Theranal de aambeien te verkleinen door de werkzame stoffen zinkoxide en bismuthsubnitraat. Theranal bestaat in twee varianten, in de vorm van Theranal zalf en een Theranal zetpil. Beiden werken even effectief. De Theranal zetpil is alleen bedoeld voor gebruik bij inwendige aambeien. De Theranal zalf is speciaal geschikt voor zowel inwendige áls uitwendige aambeien. De zalf kan bij inwendige aambeien makkelijk worden aangebracht door het gebruiksvriendelijke bijgevoegde opzetstuk. Na gebruik verlichten de klachten, waarna jij weer door kan gaan met fietsen, rennen of lekker ontspannen op de bank zitten.

Hoe voorkom ik aambeien?

Er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen om aambeien te voorkomen:

  • Zorg voor een gezonde actieve levensstijl en beweeg regelmatig.
  • Probeer gezond en vezelrijk te eten. Vooral in groenten, fruit en volkoren producten zitten veel vezels.
  • Voorkom verstopping door 1,5 tot 2 liter water te drinken. Als voldoende water drinken alleen niet genoeg is, probeer Iberolax! Dit helpt op natuurlijke wijze de ontlasting te verzachten en verlicht zo effectief de verstopping. Iberolax is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
  • Probeer niet de hard te duwen of persen tijdens de ontlasting.
  • Blijf niet te lang op het toilet zitten.
Getty Images

 

 

packshot theranal
Bayer

Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken bij bloedende aambeien of aandoeningen aan het hart. Tijdens zwangerschap en lactatie alleen op advies van een arts gebruiken. KOAG/KAG-nr. 80-1020-4202.