vrijdag, 23 april 2021

Boekrecensie: Super healthy snacks

Zonder gluten, suiker, zuivel en eieren

'Super healthy snacks' bevat meer dan zestig recepten voor hippe hapjes en zoete snacks vol energie en smaak. En ze zijn allemaal vrij van gluten, zuivel, eieren en geraffineerde suiker.
Auteur:
Jenna Zoe
Jaar van uitgave:
2014
Prijs:
€ 17,95
ISBN:
9789023014263
Aantal pagina's:
144

Wat voeding betreft leven we in een vreemde tijd. Nog nooit hebben we zoveel informatie over voedingsstoffen en de manier waarop deze werken beschikbaar gehad. Maar door die overvloed aan - soms tegenstrijdige - informatie ontstaat bij veel mensen juist verwarring over wat je moet eten en de juiste manier om dat te doen.

Niet alleen bij voedselintolerantie

Een kant-en-klare oplossing die perfect bij iedereen past bestaat helaas niet. Waar de één zich super voelt bij een koolhydraatarm dieet, zweert de ander bij het paleodieet. En waar de één alles kan eten, kan de ander misschien niet tegen zuivel, gluten of bijvoorbeeld eieren. In Super healthy snacks verzamelde Jenna Zoe meer dan zestig inspirerende recepten voor snacks, voedzame tussendoortjes en hartige hapjes die je zonder schuldgevoel kunt eten. Alle recepten zijn vrij van gluten, geraffineerde suiker, ei en melk. Niet alleen een uitkomst voor de gezonde lekkerbek maar ook voor mensen met een voedselintolerantie.

Juiste werkwijze in de keuken

Super healthy snacks bevat recepten voor alledaagse tussendoortjes en hapjes voor speciale gelegenheden. Ze hebben één ding gemeen: het zijn allemaal gerechten die aan de gezonde kant van het eetspectrum liggen. Je kunt dus snacken zonder schuldgevoel. Naast de zestig recepten bevat het boek ook een schat aan informatie over gezonde voeding. De voordelen van het vermijden van tarwe, gluten, zuivel, geraffineerde suiker en eieren worden besproken, maar er wordt ook aandacht besteed aan de juiste werkwijze in de keuken. Volgens Jenna Zoe is het bijvoorbeeld belangrijk altijd het hele recept te lezen voor je begint aan een gerecht. Koken en bakken zal immers eenvoudiger en minder chaotisch verlopen als je eerst vijf minuten de tijd neemt om te plannen.

Daarnaast bespreekt Zoe uitgebreid welke ingrediënten ze gebruikt, hoe je ermee moet werken en wat eventueel goede vervangers zijn. Ze geeft handige tips en trucs over de diverse keukenhulpjes en vertelt waar je bepaalde producten kunt vinden.

Super Healthy SnacksVan eenvoudig tot complex

De meeste recepten in Super healthy snacks zijn heel eenvoudig te maken. Andere recepten zijn wat complexer, maar ook voor een beginnende kok prima te doen. De onderverdeling - van ontbijtrecepten via powersnacks naar hartige hapjes en koek, cake en andere zoetigheid - maakt het makkelijk het recept te vinden dat jij nodig hebt.

Voorproefje

Zoals gezegd bevat Super healthy snacks lekkers voor ieder moment van de dag. GezondheidsNet selecteerde vier bijzondere recepten uit dit boek: