Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
woensdag, 20 september 2017

Vaak allergie voor uitheems voedsel

Exotische vruchten, noten en groenten zorgen steeds vaker voor heftige allergische reacties. Bestaande allergietests kunnen deze allergieën niet vaststellen.

Mensen die door uitheemse producten een allergische reactie krijgen, zullen snel denken dat zij een algemene pinda- of koemelkallergie hebben. De kans is echter groot dat zij alleen voor het specifieke, buitenlandse product allergisch zijn.

Allergieën voor bijvoorbeeld cactusvijgen of jackfruit zijn in Nederland nog niet zo bekend. Er zijn nog geen standaardtests voor deze types overgevoeligheid. De Wageningen Universiteit is bezig om hiervoor een nieuwe methode te ontwikkelen.

Een allergische reactie op voeding kan tot ernstige klachten leiden, zoals benauwdheid, huiduitslag, moeilijk kunnen slikken en zelfs een shock.

Bron(nen):