Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
woensdag, 20 september 2017

Veel zorgen om allergie

Ouders en dan vooral jonge moeders maken zich zorgen over het feit dat hun kind mogelijk een allergie ontwikkelt. Dit blijkt uit onderzoek van het TNS/NIPO, uitgevoerd in opdracht van Nutricia.

Aan het onderzoek werkten 291 zwangeren en ouders met kinderen in de leeftijd jonger dan zes maanden mee.  

Slechts 17 procent van de zwangere vrouwen denkt dat het niet erg is als een kind een allergie heeft. Ze denken dat het kind er wel overheen zal groeien. Maar een grotere groep (24 procent) denkt dat je constant rekening moet houden met een allergie en dat het leven minder onbezorgd is. In de praktijk blijkt dat ook vaker zo te zijn.

Met een allergie zijn kindjes onrustiger en daar kunnen ouders dan soms weer onzeker van worden. Zo vindt 28 procent van de ondervraagden dat een allergie belemmerend werkt, zeker als het kind ouder wordt. Eén op de vijf ouders lijkt het lastig om in de gaten te houden wat het kind eet.

Een groot deel van de ouders weet dat de kans op een allergie te verkleinen is, maar weet niet precies hoe. Opvallend is dat 10 procent denkt dat je er helemaal niets aan kan doen. Maar niets is minder waar. Met de juiste voeding kun je de kans op allergie zeker verkleinen. Borstvoeding is het gezondst voor je kind en het beste als je het de eerste zes maanden exclusief geeft.

Bron(nen):