Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
vrijdag, 22 september 2017

Sushi vaak erg onfris

Uit recent onderzoek van de consumentenbond blijkt dat veel all-you-can-eat-restaurants het niet nauw genoeg nemen met de hygiëne en de versheid van sushi.

De geteste sushi was in veel gevallen niet vers of niet fris. Bij sommige restaurants vonden de onderzoekers ook E.coli- en enterobacteriën in de sushi. Deze bacteriën komen vaak voor bij het gebruik van vuile snijplanken en bij te weinig handen wassen.

Populaire sushi

Bij het onderzoek zijn de vier meest populaire sushi’s getest. Dit zijn:

  • Sake maki (rijst met rauwe zalm)
  • Tamago nigiri (rijst met zoete Japanse omelet)
  • Maguro nigiri (rijst met rauwe tonijn)
  • California maki (rijst, met Surimi, avocado, en saus)

De samenstelling van de sushi’s varieerden. Zo bevatten de sushi’s bij het ene restaurant vooral rijst en bij een ander vooral vulling.

Onderzoek

De Consumentenbond liet 8 sushikenners 20 Japanse all-you-can-eatrestaurants testen, verspreid over Nederland. Bij deze 20 restaurants onderzochten zij 160 sushihapjes. Hiervoor stuurde de Consumentenbond twee keer een mystery-klant. Per keer bestelden deze vier soorten sushi. Vervolgens is er gemeten hoeveel bacteriën er op de sushi zaten. Ook werd de sushi gewogen en uit elkaar gehaald.

Bron(nen):

Reactie toevoegen