vrijdag, 3 december 2021

Mensen met Restless Legs Syndroom gezocht

Met een nieuwe website, www.rlsvragenlijst.nl is maandag een groot onderzoek naar rusteloze benen, of het Restless Legs Syndroom (rls) gestart.

Naar schatting een half miljoen Nederlanders kan 's avonds en 's nachts niet ontspannen en goed slapen door rls. Om deze mensen met deze aandoening beter te kunnen helpen, moet er meer duidelijkheid komen over de klachten en de invloed van de aandoening op het dagelijks leven. Daarom is er in samenwerking met dr. R.M. Rijsman, neuroloog van het Slaapcentrum in Den Haag en verbonden aan de Stichting Restless Legs, een enquête ontwikkeld op www.rlsvragenlijst.nl.

Rls is een serieuze aandoening van het zenuwstelsel. De klachten leiden tot vermoeidheid en slecht functioneren overdag. De symptomen zijn lastig te omschrijven: kriebel, pijnscheuten, bubbels, schoppen en prikkels in je benen, waardoor je ze moeilijk stil kan houden. Vaak wordt deze aandoening overgeërfd. Mensen die denken rls te hebben, worden gevraagd om dit te toetsen op de website en de enquête in te vullen.

Bron(nen):