Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
dinsdag, 30 mei 2017

Medicijn helpt dikke hond van overgewicht af

In de Verenigde Staten is een middel op de markt gebracht voor honden met overgewicht. In Amerika zijn namelijk niet alleen veel baasjes te zwaar, ook 20 procent van de trouwe viervoeters beweegt te weinig en eet te veel.

Het medicijn met de naam Slentrol is een aanvulling op bestaande therapieën om de steeds dikker wordende hondenpopulatie te helpen. Het middel zorgt ervoor dat Rex, Lassie of Bello minder goed vet kunnen vasthouden, waardoor ze gewicht verliezen.

Overigens moeten de baasjes die hun hond Slentrol voorschotelen, wel rekening houden met ernstige bijwerkingen. In het ergste geval gaan de honden aan de dunne, ze gaan overgeven of worden extreem neerslachtig.