Je maag tot rust brengen?

Advertorial

Rennie geeft verlichting bij maagzuur klachten

Rode pepers
Bayer

Veel Nederlanders hebben weleens last van een brandend gevoel in hun maag. Maar daar is wat aan te doen, zoals met Rennie, Nederlands nr. 1* merk bij brandend maagzuur en zure oprispingen.

Je herkent het vast wel: na het eten heb je een brandend gevoel in je maag, je slokdarm of achter je borstbeen. Of na een drukke dag voelt je buik opgeblazen. Heel vervelend, maar je bent niet de enige! De boosdoener?  Overtollig maagzuur.

Packshot Rennie
Bayer

Hoe ontstaat brandend maagzuur?

In je maag zit maagzuur, dat er voor zorgt dat je voedsel wordt verteerd en bacteriën worden gedood. Je hebt dit maagzuur dus hard nodig. Maar dit maagzuur, of maagsap,  is zo zuur dat het de maagwand kan aantasten. Daarom hebben we een beschermende laag die we maagslijmvlies noemen. Dit slijmvlies zorgt ervoor dat je maagwand beschermd is tegen het maagzuur. Soms wordt er teveel maagzuur gemaakt. Dit overtollige maagzuur kan irritaties aan het slijmvlies aan de binnenkant van de maag geven. Dit geeft je een vervelend brandend gevoel in de maag.

Rust in je maag

Gelukkig hoef je niet met dat brandende gevoel rond te blijven lopen. Rennie werkt snel en effectief bij brandend maagzuur en zuur gerelateerde maagklachten. Rennie is een maagzuurbinder met een lokale werking: direct en alleen in de maag. Het wordt niet opgenomen in het bloed. Rennie zet overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen.

Rennie is een zelfzorggeneesmiddel dat je met een gerust gevoel overdag en ’ s nachts kunt gebruiken en kan ook tijdens de zwangerschap** worden ingenomen. De kauwtabletten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken én in een suikervrije variant.

Ook rust in je slokdarm en keel

Soms komt het brandende maagzuur ook je slokdarm in. Je krijgt dan een brandend en prikkend gevoel in je keel en een zure smaak in je mond: zure oprispingen. Hiervoor biedt Rennie Duo een oplossing: Het legt een beschermend laagje op de maaginhoud en houdt het opkomende maagzuur tegen vóór het je slokdarm bereikt.
Nog zo iets vervelends: een opgeblazen gevoel. Je buik is wat opgezet, je voelt het rommelen en je moet veel winden laten. Ook herkenbaar? Daarvoor is er Rennie Deflatine, speciaal ontwikkeld tegen gasvorming in maag en darmen en het verlicht hierdoor snel en effectief een opgeblazen gevoel en/of winderigheid. Mensen die een opgeblazen gevoel ervaren, kunnen ook last hebben van brandend maagzuur. Rennie Deflatine beschikt ook over dezelfde werkzame stoffen als in bijvoorbeeld Rennie Suikervrij. Deze zetten overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen.

Rennie button
Bayer

 

 

 

*Nielsen COT F/D MAT 2017, GI category
**Lees voor het gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken door nierpatiënten, bij ernstige nierfunctiestoornissen en/of nierstenen, verlaagd fosfaatgehalte in het bloed of een veel te hoog calciumgehalte in het bloed. KOAG nr.
80-1218-2167.