zondag, 14 augustus 2022

Coronamaatregelen: mag ik nu nog wel fietsen?

Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn scholen, restaurants en sportclubs gesloten en lijken enkel de wegen nog open te zijn. Na een regenachtige winter is het lenteweer eindelijk aangebroken en springen we het liefst direct weer op de fiets. Is dit nog wel toegestaan?

Het korte antwoord is: ja. Vooralsnog zijn de openbare wegen open en mogen we hiervan ook gebruikmaken. Nederland komt bijna helemaal tot stilstand, net nu de zon zich wat vaker laat zien. Het is dus te begrijpen dat we de buitenlucht in willen. Mocht het bij jou beginnen te kriebelen, houd dan rekening met het volgende.

Voel je je niet helemaal fit?

Blijf dan thuis en ga niet naar buiten. Niet alleen kun je anderen besmetten, ook jouw eigen immuunsysteem is zwakker waardoor je vatbaarder bent voor het virus.

Houd afstand van elkaar

Dit geldt niet alleen in de supermarkt: ook fietsen in grote groepen wordt sterk afgeraden. Laat de groepsritten even achterwegen, en geniet alleen of met je partner van het aankomende lenteweer.

Steun uw immuunsysteem

Maak gezonde dieetkeuzes, blijf goed gehydrateerd en zorg dat je voldoende nachtrust krijgt. Neem zelf maatregelen om zo gezond mogelijk te blijven. Deze vijf leefstijltips helpen je daarbij.

Plan verstandig

Rijd je met trapondersteuning? Door de sluiting van alle horecagelegenheden is het mogelijk dat niet alle oplaadpunten voor een elektrische fiets beschikbaar zijn. Plan je route verstandig en neem voldoende eigen eten en drinken mee voor onderweg.

Let op: het is mogelijk dat er nog verdere maatregelen volgen tegen het coronavirus. Hier is hierom raadzaam de updates van het RIVM in de gaten te houden. Zo is het in Spanje inmiddels verboden het huis te verlaten zonder noodzaak: een recreatief ritje op de fiets zou je daar nu €3000 kosten.

Bron(nen):