Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
dinsdag, 30 mei 2017

Couscousschotel

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Loopt het water je al in de mond? Klik dan één van de recepten hieronder aan en verras jezelf, een vriend of vriendin of wie dan ook met een overheerlijke, supergezonde hap.
Aantal personen:
1
Ingrediënten:
  • 150 gram couscous gekookt
  • 80 gram geruld rundergehakt
  • 100 gram courgette
  • 100 gram aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • koriander

Bereiding

Bereid de couscous volgens de verpakking, maak op smaak met 1 eetlepel olijfolie en de koriander. Dek de couscous af, zodat hij warm blijft. Snijd de groentes in stukjes en bak deze praktisch gaar in 1 eetlepel olijfolie. Meng deze door de couscous. Bak het gehakt rul en voeg deze toe aan het couscous/groente mengsel.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
564 kcal