maandag, 19 april 2021

Boekrecensie: Het Diabetes Kookboek

Nederland telt tussen de 740.000 en 1 miljoen mensen met diabetes. Vaak moeten mensen hun dieet drastisch aanpassen. Maar de diagnose 'diabetes' hoeft niet het einde te betekenen van genieten van heerlijke gerechten; dat blijkt uit de gezonde recepten in Het Diabetes Kookboek.
Auteur:
Antony Worral Thompson
Jaar van uitgave:
2011
Prijs:
€ 24,99
ISBN:
9789049107857
Aantal pagina's:
287

Of je nu zelf diabetes hebt of samenleeft met iemand met diabetes, dit boek is voor smulpapen die weten dat gezond voedsel ook lekker moet zijn. Het diabetes kookboek bevat 200 wereldse recepten voor mensen met én zonder diabetes.

Wentelteefjes & aardbeienpap

Een gezond diabetesdieet betekent gevarieerd eten, meer groenten en vezels, minder eiwitten, en oog voor verborgen suikers. Dit boek laat zien dat het mogelijk is om te genieten van zowel stevige stoofpotten als Italiaanse pasta met vis, Aziatische soep en Amerikaanse desserts, en alles daar tussenin.

Het diabetes kookboek bevat ontbijten (aardbeienpap, knapperige wentelteefjes), tussendoortjes, voorgerechten, salades, pasta’s, hoofdgerechten, vegetarische gerechten, nagerechten en drankjes voor het hele gezin. 

• Met voedselweetjes en adviezen gebaseerd op de nieuwste inzichten
• Elk recept is geanalyseerd door een diëtist en voorzien van duidelijke voedingswaarden
• Bruikbaar voor mensen met zowel diabetes type 1 als type 2

Dit kookboek omvat geen dieet; zelfs niet echt een afwijkende manier van eten. Het richt zich op wat er allemaal wél mogelijk is. De recepten zijn gebaseerd op gezonde voeding: matig met verzadigde vetten, geen overbodige suikers. Auteur Antony Worrall Thompson gebruikt bovendien veel producten die langzaam in het bloed terechtkomen, zoals groenten, volkorenproducten en peulvruchten.

Uitproberen?

Wij selecteerden enkele lekkere recepten uit dit bijzondere kookboek:

Kruidige champignons op toast met Aziatische salade
Tabbouleh met noten en fruit
Ceviche van zeebaars, venkel en citrusvruchten
Gegrilde courgettes met kikkererwten, geitenkaas en munt
Wortel-ananastaart

Het Diabetes Kookboek is een uitgave van Unieboek/Het Spectrum, in samenwerking met Diabetesvereniging Nederland.

 

Trefwoorden: