Net getest: Citrus Zinger

Verrijk je water met vitamine C

Getty Images

Aardbei, sinaasappel, limoen, citroen, komkommer. Deze en nog meer groente- en fruitsmaken toevoegen aan je flesje water? Dat kan heel makkelijk met de Citrus Zinger. Wij mochten er een testen.

De Citrus Zinger is een vrolijk gekleurde en fris uitziende waterfles waar bijna een liter water in kan. Het lijkt op een normale waterfles, maar aan de binnenkant zit een pers. Met deze kun je fruit als citroen, sinaasappel en limoen persen, zodat het sap van deze vruchten in de fles beland.

Hoe werkt het?

Pers, draai, meng en drink. Zo makkelijk zou het volgens de Citrus Zinger moeten zijn. En hoe gemakkelijk het klinkt, is het ook. Ten eerste is het van belang dat je de bovenste dop goed dicht draait. Kantel daarna de fles om en draai de onderste dop los. Was en droog je ingrediënten goed af voordat je ze toevoegt. Als je citroen-, sinaasappel- of limoensap wilt toevoegen, snijd deze dan eerst doormidden. Daarna kun je deze uitpersen. Pers de helft van het vocht uit de vrucht en laat daarna deze in de pers zitten. Je kunt ook de vrucht helemaal uitpersen en deze daarna weghalen.

Als je dit hebt gedaan draai je de onderste dop weer op de fles, kantel je de fles opnieuw en maak je de bovenste dop los. Voeg water toe, doe de dop weer dicht en schud de fles goed. Daarna kun je genieten van een heerlijk en vitaminerijk drankje.

Wees creatief

Wat ik heel fijn vind aan de Citrus Zinger is dat deze een heel slimme manier biedt om meer water te drinken en zo gehydrateerd te blijven. Ook krijg je onbewust meer vitamines binnen.

Daarnaast geeft het een extra smaak aan je normale flesje water. Het leuke is dat je hier heel creatief in kunt zijn. Kaneel, basilicum of munt, het is allemaal toe te voegen. Cayennepeper, honing en gember zijn ook lekkere opties voor een extra kik. Op het instructieblaadje bij de waterfles en op de site van Zinger staan nog meer lekkere ideeën en recepten.

Voor- en nadelen

Als je de Citrus Zinger voor het eerst gebruikt is het even puzzelen, maar als je het eenmaal door hebt werkt het heel handig. Het enige nadeel van het product is dat de pers niet heel groot is. Dat maakt het lastig om grotere vruchten als sinaasappels uit te persen. Verder is het product heel fijn. Je kunt bijvoorbeeld de pers weghalen, om zo makkelijk grote ingrediënten als ijsklontjes, aardbeien of stukken komkommer toe te voegen.

Daarnaast sluiten de doppen goed, waardoor de fles niet lekt. Zorg wel voordat je een slok neemt, dat je deze van beide kanten goed dicht draait. De Citrus Zinger heeft zijn voor- en nadelen. De voordelen winnen echter ruimschoots. Deze maken het zeker waard het product aan te schaffen.

De Citrus Zinger is verkrijgbaar bij onder andere de site van Zinger voor 19,95 exclusief verzendingskosten en bij bol.com voor 23,90.

Auteur 
  • Rieleen Bannink (stagiair)