maandag, 17 mei 2021

Boekrecensie: Men's Health Sexbijbel voor Mannen

Mannen willen nog wel eens graag en veel over seks praten, maar lang niet iedereen heeft de weg naar superminnaarschap al gevonden. En dat terwijl een man met een goed seksleven gelukkiger is, op alle vlakken beter presteert en langer leeft. Als je het ook echt goed doet tenminste. De Sexbijbel voor Mannen helpt je op weg.
Auteur:
Jan Peter Jansen
Jaar van uitgave:
2012
Prijs:
€ 17,95
ISBN:
978 94 005 01 355
Aantal pagina's:
272

Voor een goed seksleven is kennis over de anatomie van je eigen penis onontbeerlijk. Jan Peter Jansen, hoofdredacteur van Men's Health, geeft in het boek uitgebreid 'les' over het mannelijke geslachtsorgaan. De rol van hormonen, het hart en de hersenen komen aan bod en natuurlijk is er ook aandacht voor de lengte, dikte en vorm. En wat moet je doen bij een kromme, blauwe of lekkende penis? Ook de erectie, het orgasme en sperma blijven niet onbesproken. Wist je bijvoorbeeld dat je door meer te masturberen je orgasme kunt regisseren en dat per zaadlozing ongeveer 275 miljoen zaadcellen vrijkomen?

Vrouw

Als je als man het optimale uit seks wilt halen is kennis van je eigen lichaam niet voldoende. Ook het vrouwenlichaam mag geen compleet mysterie voor je zijn. De sexbijbel bevat dan ook een beschrijving van de verschillende 'onderdelen' en legt uit hoe het vrouwelijke orgasme in elkaar zit. Bijna de helft van de vrouwen kom het makkelijkst klaar bij zichzelf en 37 procent van de vrouwen beleeft nooit een orgasme tijdens penetratie. Naast de theorie, bevat het boek ook tips om vrouwen naar een hoogtepunt te brengen.

Zoenen

In de ogen van vrouwen willen mannen zoenen nog wel eens onderschatten, schrijft Jansen. Dat het onderdeel zoenen pas halverwege het boek aan bod komt, laat dit wellicht ook weer zien. Hoe meer partners in een langer durende relatie met elkaar zoenen, hoe gelukkiger ze samen zijn, blijkt uit verschillende onderzoeken. Een superminnaar kan ook goed zoenen en dus worden de beste technieken beschreven.

Ook relatiebeheer, vreemdgaan, soa's en vaderschap komen aan bod. Leuk zijn ook de lijstjes als 'zeven signalen dat ze niet gelukkig is' en 'negen dingen die ze wil horen in bed'. Het boek sluit af met een verschillende libidoboosters (bananen, garnalen en pompoenzaad), energietips (sla je ontbijt niet over) en een slaapkamer work-out. Natuurlijk ontbreken de beste sekstips, voor mannen en vrouwen, ook niet.

Nuchter

De achterflap van de Sexbijbel voor Mannen belooft dat Jansen alle ins en outs van seks op een nuchtere en vermakelijke wijze beschrijft. En dat doet hij inderdaad. De biologie- en anatomielessen zijn helder en de tips en adviezen praktisch en uitvoerbaar. Veel van de informatie wordt onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken.

De belofte gaat verder: 'Een onmisbare handleiding voor de moderne man die het maximale uit zijn favoriete bezigheid wil halen'. Ook daar kan ik me iets bij voorstellen. Graag voeg ik eraan toe, dat het ook voor vrouwen interessant en vermakelijk is om te lezen.

Jan Peter Jansen is hoofdredacteur van Men's Health. De afgelopen 20 jaar werkte hij voor verscheidene mannenbladen zoals Playboy en Best Life.

Trefwoorden: