maandag, 15 augustus 2022

De leukste gezonde kookboeken van 2016

Perfecte cadeaus voor in de schoen of onder de kerstboom

Ook in 2016 verschenen er weer stapels kookboeken in de boekwinkels. Wij selecteerden de tien leukste, gezonde kookboeken van het afgelopen jaar. Perfecte cadeaus voor in de schoen of onder de kerstboom.
1. Avocado (Colette Dike)
Dit is hét boek voor avocadofans. Colette Dike, bekend als Fooddeco op instagram en haar blog, laat zien dat avocado's niet alleen gezond zijn maar ook ontzettend fotogeniek. Ze geeft je een kijkje in haar leven dat gevuld is met koken, eten, styling, instagram en vooral heel veel avocado's.
2. Life in balance (Donna Hay)
In Life in balance ligt de nadruk op vers en onbewerkt eten. Het is een boek vol alledaagse feelgood-recepten. Zoals altijd bij Donna Hay zijn de hoofdstukken ingedeeld op het hoofdingrediënt, maar met een gezonde insteek: 'eet groen' bijvoorbeeld. Of 'eiwitbommen' en 'goede granen'.
3. Nootje (Pascalle Bonnier en Mathijs Kok)
De mogelijkheden met noten blijken eindeloos. Nootje staat vol lekkere en verrassende recepten met allerle noten in de hoofdrol. Met de kokosnootblini’s of walnootknotsjes wil je direct ontbijten en ook in het pistachenotenpanbrood met olijven en kappertjes krijg je spontaan trek.
4. Alles over afvallen (Voedingscentrum)
Afvallen zonder dieet is de beste manier om blijvend kilo’s kwijt te raken: met deze gedachte stelde het Voedingscentrum dit boek samen. Een nuchtere aanpak die je een praktische handleiding voor een gezonder leven bezorgt. Met veertig simpele gerechten en veel passende tips.
5. On the go (Rens Kroes)
Als je een drukke baan hebt of veel onderweg bent, kan gezond eten best een uitdaging zijn. Voor je het weet heb je trek en haal je toch weer iets te snoepen of te snacken. Op veler verzoek maakte Rens Kroes daarom On the go met recepten die je allemaal mee kunt nemen naar kantoor, het park of een etentje.
6. Love & Lemons (Jeanine Donofrio en Jack Mathews)
Je kunt er niet meer omheen: groente eten is belangrijk. Gelukkig dringt dit ook door tot de wereld van de foodbloggers en kookboekenschrijvers. Het Love & Lemons kookboek is hier een goed voorbeeld van. Dit prachtige boek barst van de groente-inspiratie.
7. Easy peasy lunchbox (Claire van den Heuvel en Vera van Haren)
Papieren boterhamzakken gevuld met lekkers, lunchtrommels vol kleurrijke hapjes, vrolijke salades: Als je je kind zo'n mooi gevulde trommel meegeeft, is gezond eten helemaal niet zo 'stom' meer. In Easy peasy lunchbox vind je heel veel inspiratie.
8. Feel good food (Pauline Weuring)
Foodblogger Pauline Weuring wil gelukkig worden van elke hap die ze neemt. Diëten is niet voor haar weggelegd, ze zorgt liever voor een goede balans. De ene keer wat meer, de andere keer wat minder. De recepten in Feel good food zijn lekker, licht en snel.

9. Chickslovefood: Het meal planning-kookboek (Nina de Bruijn en Elise Gruppen)
Ben je druk en wil je gezond en lekker eten? Dan is het nieuwe kookboek van Chickslovefood echt iets voor jou. De twee bloggers richten zich hierin op planning en voorbereiding, waardoor je ook op hectische dagen snel iets verantwoords op tafel zet dat goed smaakt.

10. De poepdokter bakt ze bruin (Nienke Tode-Gottenbos)
Kun je bij zetten van stappen naar een gezonde spijsvertering en darmflora wel wat hulp gebruiken? In De poepdokter bakt ze bruin vind je onder andere 45 recepten voor een gezonde darmflora. En oefeningen voor een rustige buik.
Trefwoorden: