maandag, 17 mei 2021

Boekrecensie: Natuurlijk & Gezond

'Natuurlijk & Gezond’ is de gemoderniseerde opvolger van de populaire boeken 'De kleine dokter' en 'Anders Beter Worden' van Alfred Vogel. Het geeft adviezen over het voorkomen en genezen van allerlei gezondheidsproblemen.
Auteur:
José Leeuwenkamp
Jaar van uitgave:
2011
Prijs:
€ 14,95
ISBN:
978 90 75690 54 5
Aantal pagina's:
435

Het boek gaat uit van de natuurlijke totaalaanpak, ook wel holistische benadering genoemd. Deze manier van omgaan met gezondheid is in Nederland vooral bekend geworden door het werk van Alfred Vogel. Bij gezondheid is volgens Vogel de hele mens, lichaam én geest, betrokken. Hij vond dat het lichaam in veel gevallen zelf in staat is gezond te blijven of te herstellen na ziekte. Een gezonde leefstijl is de basis, aangevuld met natuurlijke gezondheidsproducten.

In 'Natuurlijk & Gezond' komen zo’n 450 lichamelijke klachten aan bod, overzichtelijk ingedeeld in thema’s, zoals weerstand, huid en haar, spijsvertering en hart, bloed en vaten. In het register kun je de kwaal waar je mee kampt gemakkelijk opzoeken. Vervolgens vind je een heldere, korte uitleg, tips, huismiddeltjes en soms een verwijzing naar een product van A. Vogel waar je baat bij zou kunnen hebben.

Voor mensen die bij gezondheidsproblemen graag eerst een natuurlijke oplossing zoeken, is dit boek een handig naslagwerk. Als zelfdokteren niet mogelijk is, wordt duidelijk aangegeven dat je een arts moet raadplegen.

'Natuurlijk en Gezond' heeft een adviesprijs van €14,95, maar is voor €9,95 verkrijgbaar in de webwinkel van A. Vogel.