dinsdag, 2 juni 2020

Franse uiensoep

Heb jij zin in uiensoep? Heerlijk dit recept met brood en kaas.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30 minuten
Ingrediënten:
  • 2 grote uien
  • Teentje knoflook
  • Mespunt suiker
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 dl (groente)bouillon met minder zout
  • ½ dl droge witte wijn
  • Tijm
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

Maak de uien de knoflook schoon. Snijd de uien in halve ringen. Fruit de uien met de suiker in de margarine goudgeel en pers de knoflook er boven uit. Strooi de bloem er over en warm dit goed door. Giet er al roerend de bouillon, de wijn en de tijm bij en breng dit aan de kook. Kook de soep 15 minuten. Maak de soep eventueel op smaak met peper en een beetje zout. Snijd uit het brood 2 rondjes. Warm de grill voor. Verdeel de soep over 2 grote soepkoppen en leg het brood erop. Strooi de kaas over de broodrondjes en laat de kaas onder de hete grill kleuren.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
195 kcal
Eiwit:
7 gram
Koolhydraten:
20 gram
Vet:
7 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):