Lauwwarme oosterse salade met mango

Getty Images

Vol van smaak, rijk aan eiwitten en goed voor de lijn. Succes gegarandeerd.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 1 tl sambal badjak
  • 2 el zoete sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 200 g bospeen
  • 200 g sugarsnaps
  • 200 g kipfilet in blokjes
  • 2 el sesamzaadjes
  • 200 g mihoen (rijstmie)
  • 1 limoen
  • 1 rijpe mango
  • fijngesneden verse koriander

Bereiding

Maak een marinade van de sambal, 1 eet­lepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie. Wrijf de blokjes kipfilet hiermee in en marineer ze 5 ­minuten. Snij de worteltjes in plakjes en maak de sugarsnaps schoon. Kook de ­worteltjes en sugarsnaps 3 minuten, giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. Rooster de kip in een grillpan in 8 ­minuten bruin en gaar. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af, spoel af en laat uitlekken. Rasp de schil van de limoen dun af. Roer een dressing van de rest van de sesamolie, sojasaus en limoenrasp. Snij de bosui in dunne ringen en de mango in blokjes. Meng de mihoen met de sugarsnaps, wortel, mango, kip en dressing. Garneer met de koriander en bosui.

Bron 
  • Plus Magazine