donderdag, 22 april 2021

Boekrecensie: Renspiratie

Het inspiratieboek voor iedere hardloper

Of je nu net begonnen bent met rondjes joggen of een doorgewinterde hardloper met wat motivatieproblemen bent, Renspiratie belooft je net dat zetje te geven dat je nodig hebt. Blader door dit bijzonder vormgegeven boek, bekijk de mooi foto’s en citaten en binnen blijven is ineens een stuk lastiger.
Auteur:
Esther Koning
Jaar van uitgave:
2014
Prijs:
€ 25,00
ISBN:
9491729217
Aantal pagina's:
192

Het eerste wat opvalt aan 'Renspiratie' is de bijzondere vormgeving. Een dikke kartonnen kaft, liggend formaat en stevige pagina’s. De binnenkant staat vol sfeervolle foto’s van hardlopers, schoenen, bossen en de zee, vaak aangevuld met inspirerende quotes die niet zouden misstaan op Pinterest of Facebook.

Goed voor lijf en geest

Ook de inhoud van het boek is interessant. In veertien hoofdstukken komt aan bod wat hardlopen voor je lijf en geest kan betekenen. Welke schoenen, kleding en andere accessoires heb je daarvoor nodig? Hoe voorkom je blessures? En wat kunnen yoga en ademhalingsoefeningen voor je betekenen? Daarnaast is bijvoorbeeld gedacht aan hoofdstukken over de juiste voeding, handige apps en hartslagzones.

Tussen de informatie door vertellen professionele atleten en recreanten over hun mooiste loopervaringen en of ze wel eens zoeken naar een excuus om op de bank te blijven.

Fijne plaatjes en teksten

Als je al een kast vol hardloopboeken hebt of al jaren looptijdschriften verslindt, dan zullen de tips en weetjes uit Renspiratie waarschijnlijk niet nieuw voor je zijn.

Begin je met lopen of deed je dat al maar heb je je er verder niet echt in verdiept, dan kun je zeker veel leren uit dit boek. Het is helder en begrijpelijk geschreven. Je krijgt zin om de fijne plaatjes en teksten uit te scheuren voor op je prikbord, voor als je een dagje weinig zin hebt in sporten. Maar dat is dan weer zonde van zo’n mooie uitgave.

Auteur Esther Koning loopt halve en hele marathons en liep zelfs een ultramarathon. Ze werkt als runningtherapeut en is opgeleid tot looptrainer en coach. Koning werkt met mensen met uiteenlopende klachten, zoals depressie, burn-out, kanker en verslaving. Met behulp van ontspannen hardlopen en mental coaching stimuleert ze mensen om vitaler in het leven te staan.

Trefwoorden: