Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 23 februari 2017

Herman van Tinteren

Kinderarts Herman van Tinteren studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij behandelde niet alleen jonge patiëntjes, maar schreef ook boeken en gaf les: "Dat vind ik fascinerend, omdat je zo anderen van je ervaring kunt laten profiteren."

Wil jij een vraag stellen aan Herman? Stuur dan een mailtje! Als jouw vraag ook voor anderen interessant is, zal Herman deze beantwoorden en publiceren we deze op de site.

Van Tinteren werd in 1948 geboren in Bussum. Hij specialiseerde zich tot kinderarts, maar liet een superspecialisatie achterwege. "Ik heb altijd interesse gehad in de volle breedte van het vak."

De kinderarts schreef onder andere het boek 'Als uw kind ziek is', dat ouders helpt om klachten te signaleren en de ernst ervan in te schatten. In het boek probeert hij zijn eigen kennis op een begrijpelijke wijze over te brengen. Zo wil hij een extra bijdrage leveren aan het genezingsproces.

Van Tinteren vindt het belangrijk om een kind niet te zien als 'een samenspel van orgaanfuncties', maar in de context van zijn omgeving. Denk aan de ouders, de school en de sportvereniging waar het kind op zit. "Zieke kinderen weer in hun evenwicht terug brengen doe je samen met de ouders. Als het goed is, worden zij ook meebehandeld."

Praktijk / kliniek

Herman van Tinteren werkte dertig jaar als algemeen kinderarts in ziekenhuis Tergooi en schreef meerdere boeken over kindergeneeskunde, zoals De Meest gestelde vragen aan de Kinderarts; ADHD, niet alleen maar druk; Als uw kind ziek is en Handboek Baby en kind.

Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Expertise
Kinderarts