Wednesday, 20 November 2019

Jij bent onmisbaar

Voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen

Advertorial
Veel mensen zijn afhankelijk van medicijnen. Voor sommige mensen zijn er nog geen (goede) geneesmiddelen beschikbaar. Voordat een nieuw medicijn op de markt mag komen, moet er onderzoek gedaan worden. En dat kan niet zonder jouw hulp. Een nieuw medicijn komt er namelijk niet zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek.

Wat is geneesmiddelenonderzoek?

Voordat de werking van een nieuw of verbeterd geneesmiddel wordt getest, wordt het medicijn in een lage dosering onderzocht bij gezonde mensen. Dit om te kijken hoe het middel door het lichaam wordt opgenomen en verdragen. Tijdens het onderzoek verblijf je in het onderzoekscentrum en krijg je een geneesmiddel toegediend door onze artsen of verpleegkundigen. Zij houden nauwlettend in de gaten hoe jouw lichaam reageert op het middel. Regelmatig controleren ze temperatuur, bloeddruk, bloed en urine. Daarnaast heb je veel vrije tijd om zelf in te vullen. Om een boek te lezen. Om in de tuin te zitten. Om een film te kijken. Of om gezellig een spelletje te doen met je mededeelnemers.

PRA Health Sciences

PRA Health Sciences doet ook onderzoek naar geneesmiddelen. PRA is specialist in geneesmiddelenonderzoek met mensen. Het onderzoekscentrum is gevestigd in Groningen en er is ook een medisch keuringscentrum in Utrecht. De deelnemers aan de onderzoeken zijn gezonde mensen, maar soms ook patiënten. Jaarlijks doen in Nederland ongeveer 2.000 mensen mee aan geneesmiddelenonderzoek in de onderzoekscentra van PRA. En ieder met een eigen reden. Omdat je er een ander mee helpt. Omdat je er een mooie vergoeding voor krijgt. Wat de reden ook is, PRA maakt je verblijf in het onderzoekscentrum zo zinvol mogelijk.

Onderzoek Ontstekingsziekten (Man/vrouw, 18-64 jaar)

Voor een onderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van ontstekingsziekten zoekt PRA gezonde mannen en vrouwen tussen 18 en 64 jaar oud. Je komt in aanmerking wanneer je niet rookt en geen medicijnen gebruikt. Je kunt kiezen uit verschillende groepen met een verblijf variërend van 4 tot 17 dagen. De vergoeding voor dit onderzoek bedraagt € 567,- tot € 2.049,- + reiskosten. Bekijk het onderzoek en meld je vrijblijvend aan.

Onderzoek Geheugenverlies bij ouderen (Man/vrouw, 65-85 jaar)

Voor een onderzoek naar een combinatie van geregistreerde medicatie die mogelijk gebruikt kunnen worden bij de behandeling van geheugenverlies bij ouderen zoekt PRA mannen en vrouwen tussen de 65 en 85 jaar oud. Er worden mensen gezocht die de laatste tijd vergeetachtigheid of verwarring ervaren dat vaker voorkomt of verergert. Tijdens dit onderzoek verblijf je 2 keer een nacht in het onderzoekscentrum en je ontvangt een vergoeding van € 462,- (en een reiskostenvergoeding) voor deelname. Bekijk het onderzoek en meld je vrijblijvend aan.