Train je hersenen met apps

De beste breintraining apps

Getty Images

Gezonde hersenen zorgen voor een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Het is daarom belangrijk om ze goed te trainen en te stimuleren. Gelukkig bestaan er diverse applicaties die hierbij een handje kunnen helpen en ook nog eens heel leuk zijn. Tien handige apps om je hersenen mee te trainen.

1. Ruzzle

Een leuk en snel bordspel waarbij je vrienden uit kunt dagen of tegen een willekeurige tegenstander kan spelen. Om te winnen moet je zo veel mogelijk woorden vinden in twee minuten. Ruzzle is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

Getty Images

2. Andoku Sudoku 2

Een puzzelspel dat maar liefst tienduizend puzzels biedt. Er zijn zes sudoku varianten en acht moeilijkheidsgraden. Andoku Sudoku 2 is voor €1,99 te downloaden via Google Play.

Getty Images

3. Wordfeud

Bij dit populaire spelletje plaats je op strategische en creatieve wijze woorden op het spelbord om zo punten te vergaren. Voor elk nieuw woord heb je 48 uur de tijd. Je kan vrienden uitnodigen om tegen te spelen, maar ook onbekende spelers. Wordfeud is gratis via de App Store.

Getty Images

4. Brain Toot

Deze app bevat zestien spelletjes voor het trainen van je hersenen. Er wordt getest op geheugen, wiskunde en denkvaardigheden. Voor €0.99 is Brain Toot te downloaden in de App Store.

Getty Images

5. Unblock Me

Een uitdagende schuifpuzzel, waarbij je blokken van verschillende formaten moet schuiven om het rode blok naar de uitgang te krijgen. De app bevat tienduizend puzzels. Unblock me is gratis te downloaden via Google Play of voor €0.89 via de App Store.

Getty Images

6. The Heist

In The Heist is het aan jou de taak om de kluis te kraken. Er zijn vier verschillende typen puzzels, waarvan je er in totaal zestig moet oplossen. Kun jij de uitdaging aan? Download The Heist voor €0.89 via de App Store.

Getty Images

Auteur 
  • Merijn Siben (stagiair)
Bron 
  • App Store
  • Google Play