Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 25 juni 2017

Top 4 zorgpolis gehoorapparaten

Vergoedingen lopen sterk uiteen

Een eenvoudig gehoorapparaat wordt vergoed door de basisverzekering. Maar luxere modellen moet je zelf betalen. Of de aanvullende verzekering. Welke zorgverzekeraars bieden de beste vergoedingen? De top 4.

Voor een eenvoudig gehoorapparaat heb je geen aanvullende verzekering nodig: het basispakket vergoedt in 2012 de volgende kosten: bij de eerste aanschaf of na vijf jaar gebruik van het huidige toestel: € 509,50, na zes jaar, € 600,50, na zeven jaar € 691.

Veel gehoortoestellen zijn duurder. Je kunt zelf betalen of een aanvullende verzekering afsluiten. De volgende pakketten bieden de ruimste vergoedingen. De premie is het totaal van het basispakket + de aanvullende verzekering, per maand, zonder korting. Veel online vergelijkers bieden kortingen tot 9 procent.

Verzekeraar   Vergoeding  Premie
 1. Delta Lloyd Top  100%  € 219,89
 2. Onvz Vrije Keuze Superfit  100%  € 225
 3. Delta Lloyd Comfort  tot € 1500 € 149,35 
 4. Ohra Uitgebreid Vitaal  tot € 1500  € 153,08

Delta Lloyd Compleet, Ohra Uitgebreid, ONVZ Vrije Keuze Topfit en VGZ Fit&Vrij bieden ook ruime vergoedingen van maximaal € 1000.

Let op: voor sommige pakketten geldt een selectie aan poort met een medische verklaring of keuring. Dus vergelijk goed en let op de voorwaarden die de verzekeraar stelt.

Bron(nen):

Reactie toevoegen