dinsdag, 16 juli 2019

Hoe aftersun met aloë vera je kan helpen bij de eikenprocessierups

Advertorial
Er is geen ontkomen aan, Nederland is in de ban van de eikenprocessierups, een klein diertje dat er doorgaans heel schattig uitziet. Maar deze rups, met zijn vurige haren, veroorzaakt enorm veel overlast.

De haartjes van de eikenprocessierups veroorzaken bultjes op de huid, die flink kunnen jeuken en ook pijn kunnen doen. En in de maanden juni en juli waaien de haartjes zo uit de rupsennesten. Bijna geen ontkomen aan!

Lichaamsvreemd eiwit

De jeuk wordt veroorzaakt doordat de haartjes zich vasthaken aan je huid en een eiwit afscheiden. Dit eiwit is lichaamsvreemd en je huid reageert door een allergische reactie met jeuk als gevolg.

"Een product met aloë vera kan verlichting bieden"

Wat doet aloë vera?

In de plant aloë vera zitten stoffen die het genezingsproces van de huid versnellen. In de bladeren zit gel en sap. Met name het sap van de aloë vera plant kalmeert de geïrriteerde huid direct. Niet alleen handig voor verbranding door de zon, maar ook voor een 'geïrriteerde' huid door de eikenprocessierups.

Urtizon met aloë vera

Van aftersun is bekend dat deze de huid kalmeert. Maar wist je dat aan de aftersun van Urtizon het sap van de aloë vera plant is toegevoegd? Ook bevat deze aftersun geen parfum en parabenen, en is dus uitermate geschikt voor de toch al gevoelige huid.  

Wil je nog meer adviezen over hoe je de jeuk van de haartjes van de eikenprocessierups kunt verminderen? Lees hier meer >>

 

Hans: "Het voelde meteen verkoelend en prettig aan. Dus ik had er zeker baat bij. Nooit gedacht dat een After Sun dit voor elkaar kon krijgen!"