zondag, 22 september 2019

ZON! Hoe vaak en hoeveel smeer of spray jij?

Advertorial
Zonliefhebbers opgelet! Wanneer je denkt dat je er met één keer zonnebrand smeren of sprayen wel bent, kom je bedrogen uit. Hoe vaak en hoeveel smeer of spray jij eigenlijk?

Zonnebrand trekt je huid in, terwijl de bescherming juist OP je huid noodzakelijk is. Vooral vroeger zag je veel zonnebrandcrèmes die een witte waas op je huid achterlieten, niet heel erg charmant. Gelukkig is de samenstelling van de crèmes en sprays sterk verbetert en komt een witte waas steeds minder voor. Toch is het niet verstandig om zuinig te smeren. Om je een idee te geven: er is  ca. 30 ml (een borrelglaasje) zonnecrème nodig om je hele lichaam in te smeren. En let er vooral op dat bij zonnebrand in sprayvorm, er ook een gedeelte verstuift. Bij een zongevoelige huid is goed en dik insmeren extra belangrijk. Dan is het echt niet erg dat je een dun laagje crème ziet zitten. Dit laagje is namelijk je bescherming tegen de zon.

Smeren, sprayen, smeren

Hoe vaak smeer of spray jij wanneer je een hele dag in de zon bent? Is dat direct wanneer je de zon in gaat en dan nadat je bijvoorbeeld hebt gezwommen nog een keer? Eenmaal  in de zon, wil je vooral genieten. Lekker een boekje lezen, gezellig kletsen met de mensen om je heen en voordat je het weet vergeet je de tijd, en belangrijker nog… je vergeet je in te smeren. Het advies is om je elke twee uur in te smeren. Zodra je veel hebt gezweet of je bent het water in geweest, smeer je dan opnieuw in. Heb je al een lekkere bruine kleur van de zon, smeer dan alsnog je huid in met een zonnebrandcrème of spray. Je kunt dan wel kiezen voor een factor lager, bijvoorbeeld een crème of spray met SPF 15.

Wat voor type huid heb jij?

Grofweg zijn er vier huidtypen. Kies het huidtype dat het beste bij je past, dat maakt het kiezen van het juiste Urtizon product extra eenvoudig.

Huidtype 1: Ik word altijd rood in de zon en ik word nooit bruin. Factor 50 is het meest geschikt.
Huidtype 2: Ik word eerst rood en later pas bruin. Ik heb ook wel wat  sproeten. Start met factor 50, stap na een week zon over op factor 30.
Huidtype 3: Mijn huid gaat snel van rood naar bruin. Start met factor 50, stap na 3 dagen zon over op factor 30 en eindig met factor 15.
Huidtype 4:  Mijn huid wordt niet rood maar krijgt direct een bruine huid. Start met factor 30, stap na een week zon over op factor 15.

Lees meer informatie over Urtizon op onze website en geniet van de zon >>