Effectieve behandeling van ringworm

Advertorial

Canesten Skin: zonder recept verkrijgbaar

huidschimmel
Bayer

Ringworm is een schimmelinfectie van de huid. Het is gelukkig niet gevaarlijk, maar kan wel vervelende symptomen geven. Canesten Skin bestrijdt ringworm, verlicht zo de jeuk en herstelt de huid. Het is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist en apotheek.

Heb ik ringworm?

Ringworm is een schimmelinfectie van de huid. Het heeft niets met wormen te maken. De reden dat het ringworm wordt genoemd komt door de rode ringachtige uitslag die het veroorzaakt. Je kan ringworm zelf herkennen aan symptomen zoals: jeuk, rode ringvormige vlekjes en schilfers op je huid. Ook kan het branderig aanvoelen. Ringworm is besmettelijk, behandel daarom op tijd ook om anderen niet te besmetten.

Ringworm effectief behandelen

Canesten Skin is een effectieve oplossing bij ringworm en is gemakkelijk in gebruik. Het pakt ringworm grondig aan en verlicht zo symptomen zoals jeuk en een branderig gevoel. Het herstelt daarnaast ook de huid. De crème bevat de werkzame stof clotrimazol. Canesten Skin is reukloos, niet vettig en trekt snel in de huid. Het is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Tips bij ringworm

Wanneer je ringworm hebt is een goede hygiëne erg belangrijk. Probeer niet te krabben aan de rode plekjes en was regelmatig je handen met zeep. Zo kan je voorkomen dat andere mensen in jouw omgeving ook besmet raken. Ringworm is namelijk besmettelijk. Ook huisdieren kunnen het overdragen. Tip: Als je last hebt van ringworm en huisdieren hebt laat deze dan controleren bij de dierenarts. Zo weet je zeker dat de ringworm helemaal weg is en niet makkelijk terugkomt.

Tips om ringworm te voorkomen

Schimmels zoals ringworm zijn makkelijk op te lopen en iedereen kan ze krijgen. Schimmels groeien het beste onder vochtige en warme omstandigheden. Probeer niet met blote voeten in vochtige openbare ruimtes te lopen, zoals bijvoorbeeld sportscholen, zwembaden en sauna’s. Trek slippers of iets anders aan om je voeten te beschermen en zo de kans op een schimmel te verkleinen. Droog je huid goed af na het douchen of zwemmen. Vermijd ook kleding waar je makkelijk in zweet, probeer bijvoorbeeld meer katoen te dragen om ringworm zoveel mogelijk te voorkomen.

Wanneer moet je naar je dokter gaan?

Als de schimmelinfectie veroorzaakt door ringworm een groot oppervlak van je huid bedekt en er binnen twee weken na het gebruik van Canesten Skin geen verbetering optreedt, is het advies de huisarts te raadplegen.

Canesten Skin. Effectief bij ringworm en zonder recept verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie over Canesten Skin op https://www.canesten.nl/huidschimmel-ringworm

 

Getty Images

*Canesten bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. KOAG-nr. 80-0821-10043

Auteur 
  • Commerciële redactie