zondag, 15 december 2019

Leonard Hofstra

Dr. Leonard Hofstra werkt als cardioloog bij Cardiologie Centra Nederland in de Utrechtse vestiging. Hier ziet hij duizenden patiënten per jaar, die meestal worden verwezen door de huisarts. Daarnaast heeft hij veel belangstelling voor de impact van leefstijl op hart- en vaatziekten.

Wil jij een vraag stellen aan Leonard? Stuur dan een mailtje! Als jouw vraag ook voor anderen interessant is, zal hij deze beantwoorden en publiceren we deze op de site.

Dr. Leonard Hofstra (1963) heeft al een succesvolle carrière achter de rug als cardioloog en wetenschapper in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en recent bij Cardiologie Centra Nederland. Zijn werk is in de beste medische tijdschriften gepubliceerd, zoals ‘The Lancet’ en ‘Nature Medicine’. Toen uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat maar liefst 90 procent van hart- en vaatziekten wordt veroorzaakt door leefstijlfactoren (Interheart Study, 2004), besloot hij zich volledig te gaan wijden aan preventie en lifestyle-interventie.

Zijn belangstelling voor het voorkomen van hart- en vaatziekten heeft onder andere geleid tot het Heart Attack Prevention Program for You (HAPPY), waarmee in India succesvolle gezondheidsprogramma’s zijn uitgevoerd. Het boek Snel SLIM, is onderdeel van zijn missie om mensen beter te laten leven om zo hart-en vaatziekten te voorkomen. Dr. Leonard Hofstra is als managing cardioloog verbonden aan Cardiologie Centra Nederland, daarnaast is hij betrokken bij MijnCLIC, online leefstijl- en gezondheidsadvies.

Cardiologie Centra Nederland heeft als missie om perfecte cardiologische zorg te beiden voor zowel de verwijzer als de patiënt. CCN biedt cardiologische zorg zonder wachttijd, waarbij alle noodzakelijke onderzoek tijdens het eerste poliklinische bezoek onmiddellijk worden gedaan.

Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Expertise

Cardioloog