Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
dinsdag, 30 mei 2017

5 posten die je niet (meer) mag aftrekken

Dit accepteert de belastingdienst niet als aftrekpost

De belastingdienst wordt strenger en strenger. En de lijst met aftrekposten wordt korter en korter. Welke gezondheids- en zorgkosten zijn helaas niet (meer) aftrekbaar?

Thuiszorg
De eigen bijdrage die je betaalt voor de thuiszorg of voor een verblijf in een zorginstelling is niet meer aftrekbaar.

Gezond leven
Leef je gezond? Werk je je zich een paar keer per week in het zweet bij de fitness- of sportclub? Eet je uitsluitend biologisch? De fiscus betaalt er niet aan mee.

Therapie
Ga je als opa of oma zwemmen met dolfijnen als therapie voor je kleinkind met het syndroom van Down dan is dit ook wanneer het tot positieve resultaten leidt niet op te voeren als aftrekpost ziektekosten. Sowieso niet omdat het niet jezelf, je partner of kind jonger dan 27 jaar betreft, maar ook niet omdat de therapie niet op medisch advies is.

Afvallen
Doe je mee met Weight Watchers, sonjabakker je of maak je andere kosten om af te vallen? Wanneer er geen medisch advies is voor jouw dieet, kun je je afvalkosten niet als ziektekosten aanmerken.

Zorgpremie
De premie voor de basisverzekering, de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering en de premies voor aanvullende zorgverzekeringen kun je helaas niet aftrekken.

Gelukkig zijn er ook nog zorgkosten die wel aftrekbaar zijn. Een overzicht vind je hier.

Bron(nen):

Reactie toevoegen