Zorg jij goed voor jouw blaas?

Advertorial

Urineweginfecties: veelvoorkomend probleem voor kathetergebruikers

blaas
Getty Images

45 procent van de kathetergebruikers beschouwt het hebben van een urineweginfectie (blaasontsteking) als één van de grootste problemen in hun leven³.

Het is belangrijk om de blaas regelmatig en volledig te legen om zo bacteriën die een urineweginfectie kunnen veroorzaken af te voeren.

Ontwikkel een katheterisatieroutine die voor jou werkt!

 

drinken
Coloplast

Drink voldoende
Drink ongeveer 1,5 - 2 liter vocht per dag. Water is het beste voor de blaas, omdat koffie, thee, alcohol, frisdrank en andere dranken met suiker of zoetstof de blaas kunnen irriteren. Gebruik deze dranken dus in beperkte mate.   

handen wassen
Coloplast

Zorg voor goede hygiëne
Goed handen wassen en een goede intieme hygiëne zijn manieren om jezelf te beschermen tegen 'slechte' bacteriën. Een beschermhoes/ verstevigd gedeelte vergemakkelijkt het inbrengen van de katheter zonder deze aan te raken.

klok
Coloplast

Leeg de blaas regelmatig
Voor het gezond houden van je blaas is het belangrijk dat je elke 3-4 uur je blaas leegt door te plassen/katheteriseren. Sla geplande katheterisaties niet over. Er zijn katheters die buitenshuis handig zijn, zoals compacte katheters/ kathetersets.

blaas
Coloplast

Leeg de blaas volledig
Het is heel belangrijk dat je de blaas elke keer als je plast/ katheteriseert, volledig leegt. Urine die in de blaas achterblijft kan infecties veroorzaken.

Meer tips voor een gezonde blaas bij zelfkatherisatie >>

 

Binnenkort: De nieuwe generatie mannenkatheters

Ontworpen om de blaas in één keer volledig te legen om zo het risico op urineweginfecties te verkleinen.

Weet jij zeker dat je blaas na het katheteriseren elke keer volledig leeg is? Of maak je je misschien zorgen over het krijgen van een urineweginfectie of blaasontsteking?
Binnenkort introduceert Coloplast de nieuwe mannenkatheter, die ontworpen is om het risico op urineweginfecties te verkleinen². De blaas wordt in één keer volledig geleegd¹; herpositioneren is niet meer nodig.

Nieuwsgierig? Meld je nu aan om als één van de eerste deze nieuwe en unieke mannenkatheter vrijblijvend te proberen.

Stuur mij een gratis proefpakket >>

 

Referenties:
1. Luja heeft een bijna ononderbroken urinestroom en volledige blaaslediging wordt gedefinieerd als minder dan 10 ml. Coloplast, study CP353, 2022, Data on file (PM353), N=84
2. Kennelly M., et al., 2019. ‘Adult Neurogenic Lower Urinary Tract Dysfunction and Intermittent Catheterisation in a Community Setting: Risk Factors Model for Urinary Tract
Infections’. Advances in Urology, Volume 2019, Article ID 2757862, https://doi.org/10.1155/2019/2757862
3. Coloplast, IC user survey, 2016, Data on file (PM-06287), N=2942

 

 

Auteur 
  • Commerciële redactie