Advertorial
Aleve Feminax tegen menstruatiepijn**

De meeste vrouwen voelen het gelijk als ze ongesteld worden: er ontstaat een lichte pijn in de onderbuik of onderrug. Soms gaat dit gepaard met hoofdpijn. Tijdens je menstruatie kunnen deze klachten toenemen. Wist je dat 66 procent van de vrouwen met menstruatieklachten zelfs wordt belemmerd in haar dagelijkse activiteiten?*
Wat is de oorzaak van menstruatiepijn?
Prostaglandines zijn hormoonachtige stoffen die nodig zijn om de menstruatie op gang te brengen. Ze zorgen ervoor dat de baarmoeder zich samentrekt en geven pijnprikkels door aan de hersenen. Wanneer de hoeveelheid prostaglandines oploopt, kunnen menstruatieklachten ontstaan. Klachten die ontstaan kunnen zijn:
Buikpijn
• Rugpijn
• Hoofdpijn
• Vermoeidheid
• Overmatig bloedverlies
• Duizeligheid
• Misselijkheid
• Pijnlijke borsten
• Opgeblazen gevoel
• Prikkelbaarheid en neerslachtigheid
Aleve Feminax verlicht effectief de menstruatieklachten buikpijn, rugpijn en hoofdpijn.
Bloedverlies tijdens de menstruatie
Gemiddeld verlies je zo’n vier eetlepels bloed per menstruatie. De hoeveelheid die je precies verliest is afhankelijk van veel verschillende, persoonlijke factoren. Ongeveer 39 procent van de vrouwen heeft last van overmatig bloedverlies, zo blijkt uit onderzoek.* Als de groei van prostaglandines wordt afgeremd, gaat wel de menstruatie door, maar neemt de hoeveelheid bloed en de menstruatiepijn af.
Aleve Feminax pakt menstruatiepijn aan – tot wel 12 uur lang!
Aleve Feminax remt de aanmaak van prostaglandines zodat je baarmoeder zich niet meer zo sterk samentrekt. Het verlicht zo effectief buikpijn, rugpijn en hoofdpijn tijdens de menstruatie, tot wel 12 uur lang. Ook helpt het de bloeding te verminderen.
Rugpijn, buikpijn en hoofdpijn zijn vaak het hevigst op de eerste dag, omdat dan de concentratie prostaglandines het hoogst is. Het advies luidt dan ook: neem bij beginnende menstruatiepijn een aanvangsdosering van twee tabletjes Aleve Feminax (tegelijkertijd). Zo voorkom je een te hoge stijging van prostaglandines, zodat er geen menstruatiepijn optreedt. Indien nodig kun je na acht tot twaalf uur nog een tablet innemen totdat de klachten voorbij zijn.
Bekijk de veelgestelde vragen over Aleve Feminax >>
KOAG/KAG: 80-0916-1423
*Bron: Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 1.000 vrouwen (18-49jr) met menstruatieklachten, april 2016.
** Aleve Feminax. Lees voor gebruik de bijsluiter. Naproxennatrium: niet te gebruiken bij maag-, darm- en andere bloedingen, maagpijn, gelijktijdig gebruik van antistollingsmiddelen, ernstig hartfalen en wanneer je in de laatste 3 maanden van je zwangerschap bent.