Check nu je mondgezondheid in 5 stappen

Advertorial

vrouw met tandenborstel
Dentaid

Je staat er misschien niet bij stil hoe belangrijk je mond is. Het is goed om je te realiseren dat je mond geen op zichzelf staand systeem is. De mond en de algemene gezondheid zijn sterk met elkaar verbonden. Er zijn zelfs steeds meer onderzoeken die de relatie tussen de mondgezondheid en de algemene gezondheid aantonen. De verzorging en hygiëne van je mond zijn dus heel belangrijk. Check nu in vijf stappen hoe gezond jouw mond is.

1. Is je tandvlees rood en/of gezwollen, of bloedt het tijdens het poetsen?

Je tandvlees hoort mooi roze te zijn en regelmatig rond je tanden te liggen. Wanneer je tandvlees bloedt tijdens het poetsen of rood en gezwollen is, dan heb je waarschijnlijk tandvleesontsteking.

 

periodontitis
Dentaid

Zo voorkom je tandvleesproblemen:
Tandvleesproblemen ontstaan vaak tussen je tanden, omdat je met poetsen moeilijk op deze plaatsen komt. Gebruik interdentale ragers van Interprox om ook de ruimten tussen je tanden en kiezen goed te reinigen. In het begin kan je tandvlees nog bloeden tijdens het rageren, maar na een paar dagen zie je vaak verbetering.

Button lees meer
DaButton

 

 


Gebruik VITIS Gezond Tandvlees tandpasta en mondspoelmiddel voor een optimale verzorging van je tandvlees. Daarnaast helpt VITIS Gezond Tandvlees tegen tandplaque.

 

packshots
Dentaid
Button lees meer
DaButton

 

 

 

2. Heb je last van gevoelige tanden?

Gebruik een tandpasta en tandenborstel speciaal voor gevoelige tanden: VITIS Sensitive. VITIS Sensitive vormt een beschermende laag op blootliggende tandoppervlakken en blokkeert de pijnprikkel na koud of warm eten en drinken. Poetstip: Het is belangrijk dat je niet te hard drukt tijdens het poetsen.

 

Vitis
Dentaid
Button lees meer
DaButton

 

 

 

3. Heb je regelmatig last van cariës (gaatjes)?

Gebruik een tandpasta met fluoride. VITIS Anticaries tandpasta geeft een optimale dagelijkse ondersteuning van de mondhygiëne bij de bestrijding van cariës (gaatjes). VITIS Anticaries herstelt, versterkt en remineraliseert het tandglazuur. VITIS Anticaries herstelt onregelmatigheden en scheurtjes in het tandoppervlak en vormt een beschermend laagje dat je gebit beschermt tegen zuuraanvallen.

Button lees meer
DaButton

 

 

 

4. Heb je last van een vieze adem?

Wist je dat er 10 miljard bacteriën in je mond leven? Bij een goede mondhygiëne is de samenstelling in balans. Wanneer de mondhygiëne uit balans is, ontstaat er een laagje (plaque) op je tong waar bacteriën zich graag nestelen. Deze bacteriën stoten vluchtige zwavelgassen uit die een slechte adem veroorzaken. Halita pakt de oorzaak van een slecht adem aan! De Halita Tongreiniger verwijdert effectief het laagje plaque. Het hoort bij je mondhygiëne dat je elke dag je tong schraapt.

Halita
Dentaid
Button lees meer
DaButton

 

 

 

5. Heb je last van een droge mond?

Je maakt wel 600 ml speeksel aan in 24 uur. Dat is maar goed ook, want je speeksel speelt een belangrijke rol bij de hygiëne van je mond. Heb je vaak last van een droge mond, loop daar dan vooral niet mee door! Dentaid Xeros-producten zijn wetenschappelijk bewezen effectief en hydrateren, verzorgen en beschermen een droge mond!

Xeros
Dentaid
Button lees meer
DaButton

 

 

 

Auteur 
  • Commerciële redactie