Tuesday, 19 November 2019

Weet jij hoe belangrijk je mond is?

Dentaid: liefde voor de mond

Advertorial
Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe belangrijk je mond is? Praten en eten zijn essentieel voor onze gezondheid en ons geluksgevoel. Een mooie glimlach maakt blij en ook inademen en uitademen gaat via je mond. Vaak merk je pas hoe belangrijk je mond is als er iets niet in orde is. Denk maar aan tandvleesontsteking, tandgevoeligheid, cariës (gaatjes) of tandbederf, verkleuringen van tanden, droge-mond-klachten (xerostomie) of een slechte adem (halitose).

Bij Dentaid hebben wij ons tot doel gesteld om de mondgezondheid van Nederland te verbeteren. Dat doen wij door kwalitatief hoogwaardige producten op de markt te brengen die de mond verzorgen, beschermen en herstellen als er mondproblemen zijn. Wij ontwikkelen producten op basis van wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met Universiteiten, Dentale Professionals en in ons eigen Dentaid Research Center. Dagelijks worden onze producten door mondzorgprofessionals, apotheken en betere drogisten aanbevolen. Wij blijven onze producten ontwikkelen, voor ieders mondgezondheid, voor alle specifieke mondproblemen én voor alle leeftijden.

Interprox voor de meest effectieve reiniging tussen tanden en kiezen

Wist je dat 40 procent van je tandoppervlak tussen je tanden en kiezen zit en dat je met poetsen dit onvoldoende bereikt. Het reinigen tussen tanden en kiezen is een must. Uit onderzoek blijkt dat interdentaal borsteltjes het meest effectief zijn. Het zorgt voor:

  • Effectieve verwijdering van tandplaque tussen je tanden
  • Vermindering bloedend en geïrriteerd tandvlees
  • Voorkomen van ernstige tandvleesproblemen, zoals parodontitis en gingivitis

Tip: Interprox ragers zijn beschikbaar in verschillende maten. Vraag je tandarts of mondhygiënist welke maat het meest geschikt is.

Lees verder over Interprox

VITIS voor de dagelijkse verzorging van ieders mondgezondheid en voor elke leeftijd

2x per dag, 2 minuten poetsen helpt je gebit gezond te houden. Maar soms is dat niet genoeg en heb je echt een goede tandpasta en mondspoelmiddel nodig. VITIS heeft  diverse tandpasta’s en mondspoelmiddelen voor dagelijkse verzorging van het gebit om tand- en tandvleesproblemen te verhelpen en te voorkomen. Denk aan bloedend en geïrriteerd tandvlees, de opbouw van veel tandplaque waardoor gaatjes ontstaan,  gevoelige tanden, verkleurde tanden, tanden met een beugel en het kwetsbare kindergebit.

Lees verder over VITIS

Perio.Aid voor maximale mondhygiëne bij tandvleesaandoeningen en tandheelkundige behandelingen

Perio.Aid wordt gebruikt na chirurgische ingrepen en bij tandvleesproblemen, bijvoorbeeld als er een tand getrokken is of in situaties wanneer je niet goed kunt poetsen. Perio.Aid bevat Chloorhexidine, dat bacteriën doodt die ontstekingen of gaatjes kunnen veroorzaken.

Lees verder over Perio-Aid

 

Dentaid Xeros hydrateert, verzorgt en verlicht direct een droge mond

Meer dan 500 geneesmiddelen hebben als bijwerking een droge mond. Ziekten als het syndroom van Sjögren, diabetes en door (behandeling van) kanker, maar ook ouderdom en stress zijn oorzaken van droge-mondklachten. Een droge mond is vaak van invloed op de kwaliteit van leven: praten, eten en slikken gaan vaak moeilijk. Bovendien is speeksel belangrijk voor de gezondheid van je mond. Blijf niet doorlopen met droge-mondklachten! Dentaid Xeros-producten zijn wetenschappelijk bewezen effectief en hydrateren, verzorgen en beschermen maximaal een droge mond.

Lees verder over Dentaid Xeros

Halita

Een slechte adem is nog steeds een taboe. Hoe kom je erachter dat je uit je mond stinkt of hoe vertel je iemand dat hij uit zijn mond ruikt? Het assortiment van Halita pakt de oorzaak van een slechte adem aan door de bacteriën die vluchtige zwavelgassen produceren effectief te verwijderen.

Lees verder over Halita