woensdag, 16 juni 2021

Coach4Life

Werken aan een gezonde leefstijl

Gezond leven is extra belangrijk als je nieren niet meer goed werken. Toch valt dit vaak niet mee. De Nierstichting ontwikkelde Coach4Life om op een positieve en leuke manier te werken aan een gezonde leefstijl.

De nieren zijn belangrijke organen in het menselijk lichaam. Ze verwijderen afvalstoffen uit je bloed, regelen de hoeveelheid water en zouten in ons lichaam, maken hormonen aan en regelen de bloeddruk. Heb je schade aan je nieren dan is dit blijvend en kan dit niet meer herstellen. Met de Coach4Life app worden nierpatienten met chronische nierschade gestimuleerd om gezond(er) te leven en zo mogelijk de verergering van nierschade te remmen.

Uil Baranov

Met de app stel je verschillende doelen voor jezelf op en ga je hiermee in het echte leven aan de slag. Meer bewegen, stoppen met roken, medicijnen tijdig innemen, vaker ontspannen, sociale activiteiten ondernemen; alles kan. In de app krijg je elke keer als je een doel stelt een ei in een nestje. Jouw opdracht is om dit ei uit te broeden door in het echte leven aan het doel te werken. De uil Baranov is jouw coach en helpt je hierbij. Hij geeft handige tips en geeft feedback hoe het met je doel gaat. Ook herinnert hij je aan het nemen van je medicijnen en stelt je kennis op de proef met quizvragen. Als beloning voor het harde werk, ontvang je bij het halen van je doel een vogel in de boom. Hoe meer doelen je haalt, hoe meer vogels er in de boom komen. Met de vogels kun je een leuk muziekspel spelen.

Zodra je 10 doelen hebt gehaald, is jouw boom vol. Een goed teken, want blijkbaar werk je serieus aan het verbeteren van jouw leefstijl. Je kunt nu ook vogels vrijlaten en aan de slag gaan met nieuwe doelen.

De app is ontwikkeld samen met nierpatiënten en zorgprofessionals.

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
Website
Trefwoorden