Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 23 februari 2017

Proef de ongezouten waarheid

Reserveer nu!

Advertorial
De Nierstichting wil op culinaire wijze laten proeven hoe lekker en smaakvol zoutbewust eten kan zijn. Bijna twintig toprestaurants in Amsterdam, ‘t Gooi en omgeving serveren tijdens de driedaagse 'Proef de ongezouten waarheid', begin maart, een zoutbewuste lunch of diner. Onderzoek wijst uit dat 85 procent van de Nederlanders te veel zout eet. De driedaagse is bedoeld om mensen hiervan bewust te maken, en om hen te laten ervaren dat zoutbewust eten heel lekker en smaakvol kan zijn. Reserveren kan via Proefdeongezoutenwaarheid.nl.

Bewust eten is hot. Veel mensen weten wel dat te veel zout eten slecht is voor hun gezondheid, maar slechts 20 procent denkt dat ze zelf te veel zout eten. De ongezouten waarheid is echter dat bijna iedereen in Nederland (85 procent) te veel zout eet. Gemiddeld zelfs een kilo zout per jaar te veel. Het zit in veel meer producten dan men vaak denkt.

Kennis over eigen zoutinname te laag

Veel mensen hebben nog onvoldoende informatie en inzicht over de eigen zoutconsumptie en hebben  behoefte aan tips om minder zout te eten. Welke producten bevatten weinig of veel zout? Wat zijn goede alternatieven voor zout? Hoe kun je lekker koken zonder zout? Minder zout eten is ook veel smaakvoller dan de meeste mensen denken. De Nierstichting wil mensen dit graag laten ervaren tijdens de restaurant driedaagse. 

Proef mee, voor een goed doel

Bijna twintig toprestaurants in Amsterdam, ‘t Gooi en omgeving bieden op 7, 8 en 9 maart 2017 een zoutbewust menu aan. Gasten kunnen via Proefdeongezoutenwaarheid.nl een lunch of diner reserveren. Een deel van de opbrengst gaat naar de Nierstichting. Dineren = doneren. Culinair genieten draagt zo dus ook bij aan het voorkomen van nierschade én een beter leven van nierpatiënten in Nederland.

Zoutmeter: handige tool voor inzicht in eigen zoutconsumptie

Het hoge zoutgebruik in Nederland zorgt voor sterfte door hart- en vaatziekten en nierfalen. Het is moeilijk om onder de aanbevolen maximum hoeveelheid van 6 gram zout per dag te blijven. Waar zit zout in? En hoeveel zout krijg men binnen per dag? En wat is daaraan te doen?  De Nierstichting inspireert om smaakvol minder zout te eten, en helpt om meer inzicht te krijgen in de eigen zoutconsumptie. Behalve met de restaurant driedaagse, doet de stichting dat ook met Zoutmeter.com. Deze online tool geeft op een leuke manier inzicht in hoeveel zout men eigenlijk eet. Daarnaast biedt het ook tips en zoutbewuste recepten voor thuis.

Check hoeveel zout jij eet!