Win 10x kruiden zonder zout

Eerlijk en puur van Simply Spices

Getty Images

Een beetje zout is goed voor je, maar de meeste Nederlanders krijgen veel te veel zout binnen. Gemiddeld 9 tot 10 gram per dag, terwijl 6 gram meer dan voldoende is. Simply Spices - het merk voor eerlijke en pure kruiden, specerijen en kruidenmixen – heeft nu ook een kruidenlijn vrij van toegevoegd zout. Wij mogen tien setjes weggeven.

Kruiden en specerijen zijn dé smaakmakers in de keuken. Vaak heb je helemaal geen of niet zoveel zout nodig om een gerecht lekker te maken, maar kun je met een pittige peper, geurige kaneel of zonnige oregano een smakelijke maaltijd creëren.

Maar wat nu als je allergisch bent? Of heel bewust bezig bent met eten? Bij Simply Spices staat voedselveiligheid en kwaliteit voorop. De producten zijn vrij van de 24 meest voorkomende allergenen en toegevoegde e-nummers. Ook mensen met een voedselallergie (o.a. gluten, lactose en noten) kunnen hun kruiden, specerijen en kruidenmixen gebruiken. Eerlijk en puur dus, maar ook nog eens ontzettend lekker.

In samenwerking met de Nierstichting heeft Simply Spices nu een nieuwe kruidenlijn ontwikkeld: zes heerlijke kruidenmixen vrij van toegevoegd zout. Met deze mixen maak je dus als je gerechten op smaak, zonder dat daar zout aan te pas hoef te komen. De mixen zijn te krijgen in de volgende varianten:

  • Rundvleeskruiden
  • Kipkruiden
  • Varkensvleeskruiden
  • Viskruiden
  • Gehaktkruiden
  • Groentesoepkruiden

De kruidenpotjes zien er ook nog eens gezellig uit. Daarbij zijn ze hoog en smal en nemen dus niet veel ruimte van je keukenkastje in. Een klein nadeel ook misschien. Want de potjes zijn niet zo heel groot en dus zo leeg. Dat kan natuurlijk ook betekenen dat je deze fijne kruiden gewoon graag veel gebruikt.

Getty Images
De producten van Simply Spices zijn verkrijgbaar via www.simplyspices.com. Op deze website vind je naast de kruiden, specerijen en kruidenmixen ook recepten. Een sixpack kruiden kost €14,95. Je kunt deze zelf vullen door zes smaken uit het gehele assortiment te kiezen. Ook hebben ze kant-en-klare sixpacks met thema’s als Thailand, Frankrijk en Noord-Ierland.

Deze prijsvraag is afgelopen. Je kunt helaas niet meer meedoen. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. Een overzicht van de lopende prijsvragen vind je hier.

Auteur 
  • Annemieke Hoogland