Intimiteit tijdens de overgang

Advertorial

vrouw
TS Health Products

Je hormonen zijn van slag, je kunt opvliegers ervaren en wat kilo’s aankomen. Wanneer je in de overgang bent, kan je aan je lichaam merken dat er dingen in je lijf veranderen. Dit kan onzekerheden met zich meebrengen op het gebied van intimiteit met je partner.

In dit artikel geven wij je tips om volop te kunnen geniet van intimiteit, want de overgang brengt ook kansen met zich mee! Zo weet je op deze leeftijd precies wat je wel en niet fijn vindt en kan je hulp krijgen als je een droge vagina ervaart. Wist je bijvoorbeeld dat orgasmes anders aan kunnen voelen tijdens de overgang? Zo kan je intieme zone gevoeliger worden in de overgang doordat het vetweefsel er omheen dunner wordt!

Minder behoefte aan seks

Er zijn vrouwen die merken dat hun libido verandert tijdens de overgang. Zo kun je minder zin hebben in seks of is er even totaal geen behoefte aan. Wanneer je al slecht slaapt door nachtelijk transpireren en opvliegers, wil je wellicht gewoon slapen wanneer je bed in stapt in plaats van stomend hete seks met je partner zoals vroeger. En that’s okay. Praat met je partner en laat hem of haar weten wat er zich afspeelt in je lijf en in je brein. Communicatie is heel belangrijk. Heeft je partner wel (veel) behoefte aan intimiteit? Misschien kun je samen manieren vinden waarop je het wel fijn kunt hebben en jij er ook van kunt genieten.

Zin in seks

Ook het tegenovergestelde is dus mogelijk. Met een intieme zone die nog gevoeliger kan worden, kan je misschien sneller tot een hoogtepunt komen. Waardoor je juist meer zin kunt krijgen in seks. Wanneer jij je lekkerder in je vel voelt zitten, omdat jij je zekerder voelt over je lijf, dan geeft dat op dit gebied ook een boost aan je zelfvertrouwen. Sommige vrouwen ervaren na de overgang een hernieuwd of zelfs verdubbeld libido!

Droge slijmvliezen

Je kunt tijdens de overgang een droge vagina ervaren. Dit is een veelvoorkomend overgangsverschijnsel. Je gehele lichaam kan droger worden, niet alleen je vagina maar al je slijmvliezen. Bijvoorbeeld ook je ogen en mond. Wanneer je minder vocht hebt in je vagina, kan penetratie minder prettig en soms zelfs pijnlijk aanvoelen. Hierdoor kun je meer gespannen zijn of zelfs op gaan zien tegen seks. Dat is jammer want ook tijdens de overgang kunnen jij en je partner genoeg intimiteit blijven hebben. Zo kan je gebruik maken van een glijmiddel, maar wist je dat er ook ondersteuning is van binnenuit? Supplementen met duindoornbesolie en vitamine A* kunnen helpen bij een droge vagina. Daarnaast kan je ook een crème gebruiken die zowel inwendig als uitwendig op de intieme zone te gebruiken is.

Duindoornbesolie bevat omega vetzuren en vitamine A* met een positieve invloed op de slijmvliezen. Kijk op onze website voor meer informatie.

 

*Vitamine A draagt bij tot het instandhouden van normale slijmvliezen
KAG nr. 161-0521-8388

Auteur 
  • Commerciële redactie