dinsdag, 20 april 2021

Overgangsverschijnselen – er is hulp!

Advertorial
Helaas nemen nog steeds veel vrouwen het voor lief; hinderlijke opvliegers en/of nachtzweten. Ze denken 'het gaat vanzelf wel over' of'velen zijn mij al voorgegaan' of 'ik moet ermee leren leven'. Jammer, want er is wel degelijk hulp voor! Om meer inzicht te krijgen kijken we eerst naar de oorzaak van deze overgangsverschijnselen.

Wat is de oorzaak?

Er zijn twee hormonen die een hoofdrol spelen in het ontstaan van opvliegers en nachtzweten: het dalende oestrogeen - en de - stijgende of wisselende uitstoot van het Follikel Stimulerend Hormoon (FSH).
Die overgang of ook wel de pre-menopauze begint gemiddeld rond de leeftijd van 45 jaar (maar dat kan ook veel eerder of later!). De kwaliteit en de kwantiteit van de eicellen neemt af en de oestrogeenproductie begint te dalen. In die oestrogeen dips zal het brein ervoor willen zorgen dat de hormoon niveaus op orde blijven, hiertoe wordt er meer FSH in de circulatie gebracht. De stijging van het FSH kan opvliegers veroorzaken. In de loop van de vorderende overgang zal de kwaliteit van de eicellen verder afnemen, het oestrogeen dalen en het aansturende hormoon FSH stijgen.

Welke hulp is er?

Aanpassing van leefstijl en voeding kan een verschil maken. Vermoeidheid, stressvolle situaties, boosheid of geïrriteerdheid kunnen ervoor zorgen dat opvliegers frequenter en intenser worden. Stap je moe je bed in dan kun je een slechtere nacht hebben dan wanneer je meer ontspannen de nacht ingaat. Stimulerende voeding of dranken kunnen zorgen voor meer warmte aanvallen en transpiratie. Denk aan: alcohol, cafeïne, theïne, gemberthee, suikers, gekruid voedsel (pepers) en het drinken van te warme dranken. Vrouwen die roken kunnen veel meer opvliegers en nachtelijk zweten ervaren.
Door kritisch te kijken naar je dagindeling, rust momenten in te plannen, ontspanning te zoeken in hobby’s en matig bewegen, kan je opvliegers en nachtzweten meer onder controle krijgen.
Ben je in deze levensfase heel druk met je werk, soms in combinatie met de zorg voor het gezin, pubers in huis met ook hun hormonen of heb je een druk leven door bijvoorbeeld mantelzorg? Dan kunnen voedingssupplementen jou ondersteuning bieden.

De kracht van Rode Klaver ontdekt

Rode klaver (Trifolium pratense) heb je vast wel eens in een graslandschap gezien. In groene gebieden vlak bij het bos of op grasvelden komt dit plantje met haar roze tot paarsachtige bloem veelvuldig voor. Het is een kruid dat vooral in het wild voorkomt. Maar veel boeren gebruiken het ook als grondbemester of als eiwitverrijking in het voer voor hun vee. Van rode klaver is ook bekend dat het helpt bij overgangsverschijnselen* zoals opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen. Rode klaver is het belangrijkste ingrediënt van Promensil® tabletten. De kwaliteit van Promensil is internationaal wetenschappelijk onderzocht en de formule is gepatenteerd en gestandaardiseerd op verschillende soorten isoflavonen.

De overgang te lijf

Het assortiment van Promensil is zorgvuldig ontwikkeld om vrouwen in de overgang bij te staan op een natuurlijke wijze. Wanneer je net in de overgang bent, dan kun je het beste starten met Promensil® Sterk (1 tablet per dag, 80 mg isoflavonen per tablet). Neem je de tabletten liever verspreid over de dag, of kan je na verloop van tijd overstappen naar een lagere dosering, gebruik dan Promensil Original (1 tot 2 tabletten per dag, 40 mg isoflavonen per tablet). Voor de momenten dat je directe verlichting zoekt, bijvoorbeeld bij een onverwachte opvlieger, is er Promensil Cooling Spray, een medisch hulpmiddel (lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing). De Cooling Spray met natuurlijke ingrediënten zoals rode klaver, pepermunt olie en menthol koelt, hydrateert en kalmeert. De Cooling Spray is klinisch getest om de huidtemperatuur direct te verlagen en de hitte uit de huid te halen. De Cooling Spray kan makkelijk meegenomen worden bijvoorbeeld in je handtas en vergeet hem ook niet op je nachtkastje te zetten als directe hulp bij nachtelijk transpireren.

Promensil - natuurlijk in balans

Je bent in de overgang en Promensil helpt je op natuurlijke wijze bij opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen. Lees meer

 

 

*Rode klaver, gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. KAG-nr. 161-1220-5351.