maandag, 27 juni 2022

B-slim dieet

Afvallen via internet

Een internetcursus om af te vallen, dat is wat gewichtsconsulente Petra de Bruijn haar cliënten biedt. Geen standaarddieet, maar een op maat gemaakte aanpak.

Wat is het? 

Na een intake met weging krijg je tien weken lang een programma toegemaild. Hierin staan recepten, maar je krijgt ook informatie over bijvoorbeeld de invloed van sporten en bepaalde voedingswaren. Na tien weken afvallen, volgen er vier stabilisatieweken om te zorgen dat je na het afvallen niet meer aankomt.

Hoe werkt het?

Bij de wegingen houdt De Bruijn rekening met de samenstelling van je lichaam. Ze weegt met de zogenaamde B.I.A.-methode. Hierdoor heeft ze zicht op onder andere de hoeveelheid spieren, vetpercentage en hoeveel calorieën je verbruikt met je stofwisseling. Door deze informatie juist te interpreteren en hier actie op te ondernemen, voorkomt ze het zogenaamde jojo-effect.

Wat moet je doen?

Door eenvoudigweg haar adviezen op te volgen en te leren hoe je lichaam werkt, val je af.

Voor wie?

Omdat het programma op maat wordt gemaakt, is B-slim geschikt voor iedereen in een gezonde of stabiele situatie. Helaas reageert de weegmethode niet goed op medisch metaal en is een weging bij een pacemaker niet mogelijk.

Wat vinden deskundigen?

Het is niet bekend wat deskundigen hierover te zeggen hebben.

Voordelen

Je kunt beginnen wanneer je dat wilt en niemand hoeft te weten dat je een dieet volgt. En het programma is je op de lijf geschreven. De ideeën die je opdoet, kun je de rest van je leven toepassen. Mocht je een dip hebben, dan kun je elk moment bellen of mailen voor tips en support.

Meer info

Meer over bedenkster Petra de Bruijn vind je op www.gewichtsconsulente.net. De Bruijn is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. B-slim wordt erkend door zorgverzekeraars en artsen.

De effectiviteit van een dieet is van veel factoren afhankelijk. Snel veel gewicht verliezen is nooit verstandig, vermijd daarom de zogenaamde crashdiëten. Wie weer vervalt in zijn of haar oude voedingspatroon, krijgt de verloren kilo's er snel weer bij. Mensen met ernstig overgewicht (bmi > 30) kunnen beter een diëtist raadplegen voor een dieet op maat, dan zelfstandig een dieet volgen.

Trefwoorden: