maandag, 14 juni 2021

Boekrecensie: Waarom de één wel dik wordt en de ander niet

Versla je vet dankzij de wetenschap

Heeft de een echt meer aanleg voor overgewicht dan de ander? Wat is de functie van het vet in je lichaam en hoe raak je het overtollige vet kwijt? Sylvia Tara onderzocht het en deelt haar ontdekkingen in 'Waarom de één wel dik wordt en de ander niet'.
Auteur:
Sylvia Tara
Jaar van uitgave:
2017
Prijs:
€ 19,99
ISBN:
9789000342402
Aantal pagina's:
320

We kennen allemaal wel zo iemand die alles naar binnen kan schuiven zonder een grammetje aan te komen. Terwijl het de meeste mensen de nodige moeite kost om op een gezond gewicht te komen en te blijven. Dit geldt ook voor auteur Sylvia Tara: als kind had ze al wat meer buikvet dan haar leeftijdsgenootjes. Terwijl sprietige vriendinnetjes de hele zomer ijs aten, onderwierp ze zichzelf aan een streng caloriearm regime. Eenmaal volwassenen bleef ze worstelen met de kilo’s.

Het viel Sylvia op dat haar vet een eigen leven leek te leiden. Als ze tijdens zakenreizen een paar keer uit eten gaat, komt ze meteen 2 kilo aan. Haar collega’s niet. En haar vet lijkt er ook wel anders uit te zien… Aangezien ze opgeleid is tot wetenschapper, besluit ze onderzoek te gaan doen naar vet. Waarom is het voor sommige mensen makkelijker om slank te blijven dan voor anderen? Hoe werkt vet? Hoe komt het dat je op latere leeftijd nog moeilijker afvalt?

Alle geheimen over vet

In Waarom de één wel dik wordt en de ander niet beschrijft ze wat ze ontdekt heeft over de geheimen van vet. We kunnen alvast verklappen dat of je man of vrouw bent, je leeftijd en je genen medebepalen of je lichaamsvet erg hardnekkig is. Maar je vet heeft ook nut: het voorziet je hersenen van voeding en biedt bescherming. Natuurlijk komt ook aan bod hoe je je vet verslaat met hulp van de wetenschap.

Sylvia Tara studeerde biochemie aan de University of California - San Diego en behaalde daarna een MBA. Ze was consultant en werkte voor biotechnologiebedrijven. Haar boek Waarom de één wel dik wordt en de ander niet is het resultaat van jaren onderzoek en interviews met artsen, patiënten en wetenschappers. Het is voor € 19,99 verkrijgbaar bij onder andere bol.com.