Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 19 februari 2017

Nieuw onderzoek naar overgewicht

Advertorial
Wist je dat je kunt deelnemen aan geneesmiddelenonderzoek naar overgewicht? Door deel te nemen doe je niet alleen iets goeds voor jezelf, maar help je ook anderen met overgewicht. En je krijgt er een vergoeding voor.

We gebruiken allemaal wel eens een medicijn. Van een simpele pijnstiller tot een geneesmiddel dat door een arts is voorgeschreven. Toch is het niet vanzelfsprekend dat er medicijnen zijn. Daar gaat veel onderzoek aan vooraf. Door artsen en wetenschappers. En met de hulp van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen nieuwe of betere medicijnen.

Waarom meehelpen?

Meedoen aan geneesmiddelenonderzoek kun je doen om verschillende redenen. Omdat je patiënten een beter leven wilt geven. Omdat je zelf last heb van een aandoening of ziekte. Omdat je tijdens het onderzoek veel tijd hebt voor jezelf en je die tijd in het onderzoekscentrum zinvol of leuk wilt besteden. Omdat je een vergoeding ontvangt. Meedoen aan geneesmiddelenonderzoek is een mooie verdienste voor alle betrokkenen.

"Ik wil graag bijdragen aan een betere wereld. Voor mensen die ziek zijn. En voor iedereen die nu gezond is. Want een ziekte kan iedereen treffen. Doordat ik meedoe aan onderzoek kunnen er nieuwe medicijnen worden ontwikkeld die het leven van mensen verbeteren. Dat ik daaraan meewerk, geeft me een goed gevoel."

Specialist in onderzoek

PRA Health Sciences is specialist in geneesmiddelenonderzoek met vrijwilligers. De vrijwilligers in de onderzoeken zijn gezonde mensen, maar soms ook patiënten. De artsen en onderzoekers van PRA onderzoeken het effect en de eventuele bijwerkingen van nieuwe of verbeterde medicijnen. Uitgebreid onderzoek op mensen is een verplichte en belangrijke stap in de ontwikkeling van geneesmiddelen. Pas na veelvuldig onderzoek met goede resultaten mag een nieuw geneesmiddel op de markt worden gebracht. Kijk wat jij kunt doen. Bijvoorbeeld bij het geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van overgewicht. Hiervoor zoekt PRA mensen die zelf last van overgewicht hebben. Heb jij overgewicht? Kijk dan hoe jij kunt meewerken.

Ik doe mee!