woensdag, 2 december 2020

'Weg met de weegschaal'

'Weg met de weegschaal' is géén dieetboek. Het is ook géén boek over het gevecht tegen overtollige kilo’s of het tellen van calorieën en opvolgen van (strenge) dieetregels. Maar wat dan wel?
Auteur:
Meijke van Herwijnen
Jaar van uitgave:
2006
Prijs:
€ 17,00
ISBN:
9789027447913
Aantal pagina's:
203

Volgens auteur Meike van Herwijnen is het niets meer dan een middel om gezond en prettig met eten om te gaan, met een gezond gewicht als gevolg. En daarvoor hoef je gevulde koeken en bitterballen echt niet te laten staan!

 

Van Herwijnen maakt een specifiek onderscheid tussen buikhonger en smaakbehoefte. Zo kun je écht behoefte hebben aan voedingsstoffen en energie (dan moet je dus iets voedzaams eten) of je hebt behoefte aan een specifieke smaak (vaak iets ongezonds). Daar kun je gewoon aan toegeven, want volgens Van Herwijnen zijn dit niet de dikmakers. Overigens heb je vaak genoeg aan één hap op de smaak tot je door te laten dringen. Wil je dooreten? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk toch meer (buik)honger dan je dacht.

 

Laat je humeur niet afhangen van het cijfer dat de weegschaal aangeeft, maar kijk naar je levenslust. Nog zo’n dooddoener noemt Van Herwijnen alle ‘weetjes’ en regels over eten. Haar advies: maak een lange lijst van alles wat je weet, maak er een prop van en gooi het in de prullenbak.

 

Nogmaals, Weg met de weegschaal is niet bedoeld als dieetboek. Het is geschreven voor vrouwen én mannen die lekkerder in hun vel willen zitten en die ontspannen met eten om willen gaan.