zaterdag, 11 juli 2020

Schaamluis sterft uit door Brazilian waxing

BAARN - Goed nieuws: schaamluis dreigt uit te sterven. Waarschijnlijk komt dit door de toegenomen populariteit van het zogeheten Brazilian bikini waxing, waarbij een groot deel of alle schaamharen worden weggehaald met hars.

Bij vrouwen is het de Brazilian wax erg populair. In de Verenigde Staten waxt 80 procent van de universiteitstudenten geheel of deels het schaamhaar. Verwacht wordt dat die trend ook naar Europa en Australië zal doorzetten.

In de grootste seksuele gezondheidskliniek van Australië is al sinds 2008 geen vrouw met schaamluis meer gezien. Ook het aantal mannelijke gevallen is in de afgelopen 10 jaar met 80 procent gedaald.

Uit een studie blijkt dat 2 tot 10 procent van de mensen last heeft van schaamluis. De luis verspreidt echter geen ziektes en daarom worden er geen cijfers bijgehouden door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Brazilian bikini waxing is populair geworden door een salon in Manhattan, gerund door zeven Braziliaanse zusters. Hierna begonnen allerlei beroemdheden er mee. Vervolgens werd de techniek bekend via series zoals Sex and the City. Sinds 2000 maakt Brazilian bikini waxing een internationale opmars.

Brazilian waxing brengt wel risico's met zich mee, zoals infectiegevaar of schade aan de uiterst gevoelige huid in de schaamstreek.

Trefwoorden:
Bron(nen):