maandag, 29 november 2021

Patricia Ploeger

Patricia Ploeger is online kindervoedingsexpert, diëtist en moeder. Zij helpt (aanstaande) ouders met gezond eten zodat hun kind later groot en sterk wordt. In haar online programma’s geeft ze zowel zwangeren als ouders advies over gezond eten voor je kind. Vraag je je af hoe je zelf gezonde hapjes maakt voor je baby? Wil je weten hoe je kind meer groente eet? Of wil je weten wat je wél mag eten tijdens de zwangerschap? Voor dit soort vragen kun je terecht bij Patricia!

Wil jij een vraag stellen aan Patricia? Stuur dan een mailtje! Als jouw vraag ook voor anderen interessant is, zal zij deze beantwoorden en publiceren we deze op de site.

Patricia Ploeger studeerde af als levensmiddelentechnoloog, waardoor ze leerde hoe eten gemaakt wordt en wat erin zit. Daarna studeerde ze af als diëtist en vervolgens ook als sportdiëtist. Toen haar zoon Rens geboren werd, voelde ze een enorme drive om (aanstaande) ouders online te helpen met alles rondom baby- en kindervoeding.

Patricia: “Eten is mij met de paplepel ingegoten. Met een vader als chef-kok en een moeder uit een bakkersfamilie draaide bij ons thuis alles om eten. Dat eten had ook een keerzijde: als tiener was ik 20 kilo zwaarder dan nu. Ik maakte de omslag naar een gezonde leefstijl. Hierdoor ben ik ervaringsdeskundige en een volleerd koorddanseres: ik vind altijd de balans tussen gezond én lekker eten.”

Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Expertise

Kindervoedingsexpert: van zwangerschap tot tiener