vrijdag, 24 september 2021

Jongeren zijn behoudend in bed

Jonge mensen tussen de 16 en 25 jaar duiken niet zomaar met iedereen tussen de lakens. Dit blijkt uit onderzoek van de voorlichtingssite website HoeHetMoet.nl.

De meeste jongeren beginnen pas vlak voor hun zeventiende verjaardag met seks en dan wel met hun eigen, vaste partner. Seks is volgens het onderzoek voor jongeren dan ook iets wat je doet binnen een relatie, met z'n tweeën en zonder speeltjes of hulpmiddelen.

Ook wisselen ze niet vaak van partner. De meeste jongeren (62 procent) hebben ervaring met één sekspartner, 33 procent heeft twee of meer sekspartners gehad en slechts een kwart heeft meer dan twee partners gehad. Wel zou tweederde graag vaker seks hebben; ze geven seks qua belangrijkheid een 6,8.

Geen van de 500 ondervraagde jongeren heeft wel eens een een filmpje van de daad gemaakt en dit op internet gezet. Op internet zoeken ze vooral informatie. Maar 5 procent geeft aan sekschats te bezoeken, 3 procent zoekt er een sekspartner en slechts 3 procent is geïnteresseerd in webcamseks.

Trefwoorden:
Bron(nen):