vrijdag, 30 oktober 2020

Nederlandse vrijgezel gelukkigst van Europa

Van alle Europeanen zijn Nederlanders de gelukkigste vrijgezellen. Ruim 48 procent van de Europese singles is langer dan drie jaar vrijgezel.

Dat blijkt uit het jaarlijkse Parship Single Onderzoek dat in dertien Europese landen is gehouden. Ruim 62 procent van de Nederlandse singles gaf aan gelukkig te zijn met de situatie, tegenover 46 procent van de andere Europeanen.

De redenen om vrijgezel te zijn lopen uiteen van behoefte aan zelfstandigheid tot nare ervaringen met eerdere relaties. Ook speelt verlegenheid of een gebrek aan zelfvertrouwen nog vaak een rol.

Ondanks de tevredenheid van singles, blijkt dat mensen met een relatie over het algemeen gelukkiger zeggen te zijn. De singles hopen ook binnen twee jaar een partner te hebben; gemiddeld zijn zij echter langer dan drie jaar alleen.

Het internet raakt steeds populairder bij het zoeken naar de ware liefde. Nederlanders zoeken echter het liefst via vrienden of bekenden. Ruim 49 procent hoopt in de kroeg iemand tegen te komen. Van alle Europeanen hebben Italianen gemiddeld de meeste dates.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • Parship