zaterdag, 19 juni 2021

Boekrecensie: Venus is hot, Mars is cool

Hormonen bepalen voor een groot deel hoe we op de andere sekse reageren en op de wereld om ons heen. In 'Venus is hot, Mars is cool - over liefde, hormonen en energie' schrijft John Gray erover. Bovendien geeft hij leuke tips om pesterige hormonen in bedwang en je relatie weer in evenwicht te krijgen.
Auteur:
John Gray
Jaar van uitgave:
2011
Prijs:
€ 20,00
ISBN:
9789049107567
Aantal pagina's:
282

John Gray werd beroemd met het boek 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus' en is deskundige op het gebied van communicatie, relaties en persoonlijke groei.

Redder in nood

In 'Venus is hot, Mars is cool' laat Gray zien dat begrip voor de werking van hormonen, zowel bij mannen als bij vrouwen, van essentieel belang is voor het slagen van een langdurige relatie. Hij legt uit waarom Venus en Mars botsen in de liefde, wat stress met een relatie doet, waarom Venus niet meer praat en Mars niet meer luistert en geeft de werkelijke reden waarom vrouwen een man nodig hebben. Ook de meno- en penopauze blijven niet onbesproken. Bovendien legt hij uit waarom het bijstellen van verwachtingen niet noodzakelijkerwijs betekent dat we genoegen moeten nemen met minder.

Functionele chocola

Het boek staat vol met leuke tips om pesterige hormonen in balans te brengen en zo je relatie weer in evenwicht te krijgen. Denk aan voedingtips, functionele chocola voor romantiek, kruiden voor betere bedprestaties en een overzicht van bezigheden voor vrouwen om meer van het knuffelhormoon oxytocine aan te maken (laat je masseren, ga naar de kapper of organiseer een meidenavondje).