Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
maandag, 21 augustus 2017

Fibromyalgie

 

 
Het spier- en skeletstelsel zorgen voor de beweeglijkheid van het lichaam. Het bestaat uit botten, spieren, gewrichten en de onderdelen die alles bijeenhouden, de ligamenten en pezen. 
 
Wanneer er sprake is van chronische pijn in deze onderdelen, kan zich de aandoening fibromyalgie ontwikkelen.
 
Fibromyalgie is een chronische pijnaandoening die op vele manieren kan optreden. De symptomen kunnen een doffe of scherpe pijn zijn, die mild of ernstig kan zijn. De aandoening treft vaak de nek, de schouders, de rug, de heupen en de knieën. 
 
De symptomen kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals stress en fysieke activiteit. Fibromyalgie kan leiden tot slaapstoornissen, vermoeidheid en psychische stress
Voorafgaand aan de therapie is het belangrijk om je arts te raadplegen over de behandelingsoptie die het geschiktst is voor jou.