donderdag, 6 mei 2021

Boekrecensie: Sexbijbel voor Vrouwen

Seks is niet alleen iets lichamelijks. Het zit ook grotendeels in je hoofd, zeker bij vrouwen. Hoe ga je daar mee om? En hoe geniet je maximaal van de seks? De 'Sexbijbel voor Vrouwen' geeft advies.
Auteur:
Nathalie Groeneveld
Jaar van uitgave:
2013
Prijs:
€ 18,95
ISBN:
9789400502499
Aantal pagina's:
300

In Men’s Health Sexbijbel voor Vrouwen gaat auteur Nathalie Groeneveld vrouwen voor in de zoektocht naar het geheim achter hun seksualiteit. Er is veel aandacht voor lust en seks in je hoofd, maar het is vooral ook heel belangrijk dat je weet hoe je lichaam (en dat van je partner) werkt.

De auteur geeft een lesje masturberen, vertelt hoe je hem verwent en hoe je zorgt dat je zelf intens geniet. Speeltjes, oefeningen, trucjes: alles komt aan bod. Voorspel in de vorm van een striptease, maaltijd of porno. En tot slot de seks zelf: zowel ‘normaal’ als achterom.

Fantasie

Het boek gaat verder dan alleen het hebben van seks. Groeneveld beschrijft ook de meest voorkomende fantasieën zoals seks met een vrouw, een trio, macht en onderdanigheid of stoute spelletjes. Voor de vrouwen die hun fantasie graag waarheid zien worden, legt zij uit hoe je dit het beste aanpakt. Inclusief ervaringen van andere vrouwen.

Natuurlijk is er ook aandacht voor seksuele problemen. Wat doe je als je geen zin hebt in seks? Hoe zit het met pijn bij het vrijen? Welke problemen hebben mannen vaak? En hoe herken je een soa? Groeneveld  beschrijft ook de minder leuke kanten van seks op een duidelijke en nuchtere manier.

Prikkelen

Op de achterflap van het boek staat: ‘Dit boek is bedoeld om te prikkelen. Om te inspireren en te informeren. Maar vooral om meer te genieten van seks. Want laten we eerlijk zijn: seks is ontzettend lekker.’

De auteur benadrukt in het voorwoord dat het geen wetenschappelijk naslagwerk is. Toch bevat het boek genoeg weetjes en valt er zeker wat te leren. Daarbij hoopt ze dat het prikkelt tot fantaseren, uitnodigt tot experimenten of leidt tot een goed gesprek.

Genieten

De nadruk ligt echter wel erg veel op genieten. Dit woord komt ontzettend – misschien wel iets te – vaak terug. Ook vertelt de auteur met grote regelmaat dat je nooit iets tegen je zin moet doen. Logisch misschien, maar het komt soms wat belerend over.

De Sexbijbel voor Vrouwen is vooral een vermakelijk boek. Het leest lekker weg, je steekt onderweg nog wat op en met een beetje geluk bezorgt het je gespreksstof. Giebelen met vriendinnen of juist een serieus gesprek met je partner. Het kan en mag alletwee!

Nathalie Groeneveld is redacteur seks en relaties voor Men’s Health en Women’s Health.