zaterdag, 15 mei 2021

Win 5 x dvd 'Dallas Buyers Club'

In de film 'Dallas Buyers Club' krijgt Ron Woodroof onverwachts de diagnose aids. De dokters geven hem nog één maand te leven, maar Ron accepteert dit niet. Hij begint met het smokkelen van illegale alternatieve medicijnen om zichzelf en zoveel mogelijk andere aidspatiënten een betere kans te geven. Ben jij benieuwd naar deze indrukwekkende film? Wij mogen vijf dvd's weggeven.

dvdDallas, 1985. Ron Woodroof (Matthew McConaughey), electriciën en rodeorijder, leeft een losbandig leven vol drank, drugs en seks. Ron is het stereotype redneck: racist en homofoob. Na een bedrijfsongeval belandt hij in het ziekenhuis en blijkt aan aids te lijden. Destijds een doodvonnis, hij heeft nog maar dertig dagen te leven. Na aanvankelijke woede over hoe hij deze ziekte voor homo’s heeft opgelopen, gaat hij op zoek naar een behandeling.

Zo belandt hij in Mexico, waar medicijnen verkrijgbaar zijn, maar in Amerika verboden zijn, omdat deze niet zijn goedgekeurd door de Amerikaanse food and drug administration. Samen met travestiet Rayon (Jared Leto) zet hij een smokkelbusiness op om niet alleen zichzelf, maar ook andere hiv-patiënten van medicijnen te kunnen voorzien.

Oscars

Matthew McConaughey schittert in deze op een waargebeurd verhaal gebaseerde film. Hij viel voor zijn rol maar liefst 25 kilogram af en ontving voor zijn indrukwekkende acteerprestaties een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Jared Leto speelt op wervelende wijze de rol van travestiet Rayon en werd bekroond met een Oscar voor beste mannelijke bijrol.

Deze prijsvraag is verlopen, je kunt helaas niet meer meedoen. Dallas Buyers Club is verkrijgbaar op dvd (€17,99) en blu-ray (€20,99) bij bijvoorbeeld bol.com.

Hier vind je een overzicht van de lopende prijsvragen.

Trefwoorden: