woensdag, 27 januari 2021

Boekrecensie: Slaap lekker

Voor veel mensen is slapen de gewoonste zaak van de wereld. Dat was het ook voor David K. Randall totdat hij al slaapwandelend tegen een muur aanliep en in het ziekenhuis belandde. Hij besloot zo veel mogelijk over slaap te weten te komen en schreef daarover een boek: Slaap lekker. Waarom kun je beter alleen slapen? Slapen vrouwen anders dan mannen? Waarom voelen baby's niet het verschil tussen dag en nacht? In 'Slaap lekker' lees je het antwoord op al deze vragen.
Auteur:
David K. Randall
Jaar van uitgave:
2013
Prijs:
€ 18,00
ISBN:
9789490574888
Aantal pagina's:
255

Gemiddeld slaapt een mens bijna een derde van het leven. Zolang als je lekker slaapt, zul je er dan ook niet veel over nadenken maar het gewoon doen. Pas als het niet lukt, zal je het als een probleem gaan zien.

Slaapwandelen

David K. Randall, schrijver van het boek 'Slaap lekker' was ook zo iemand die nooit nadacht over slapen. Totdat hij slaapwandelend tegen een muur aanliep en in het ziekenhuis belandde. Sindsdien is hij zich gaan verdiepen in slaap en vooral ook het niet slapen.

In zijn boek komen onderwerpen aan de orde als: hoe werken slaappillen? Waarom het aantal uur slaap niet doorslaggevend is voor hoe uitgerust je wakker wordt en of je beter je bed kunt delen of beter alleen kunt slapen.

In eerste instantie denk je dat je een zelfhulpboek in handen hebt, maar dat blijkt het niet te zijn. Het boek is vlot geschreven, weet vanaf de eerste zin te boeien en leest makkelijk weg. Er zit een verhaallijn in en bouwt zich goed op. Na het lezen van het boek Slaap lekker weet je alles over slapen en is je in een klap duidelijk hoe groot eigenlijk de impact is van slaap.

 

Trefwoorden: